Charly

Ik kreeg een boek cadeau, een boek van een Vlaams schrijver. Laat ons zeggen dat ik het met enige argwaan opensloeg. Ik zal eerlijk zijn, die boeken van Vlaamse schrijvers die liggen me niet allemaal even goed. Peter Terrin kon me niet helemaal bekoren, Herman Brusselmans hield ik voor bekeken na 50 bladzijden en ook Saskia De Coster liet me niet echt voldaan achter.
Neen, de Nederlandstalige literatuur en ik, dat is voorlopig nog geen match made in heaven.

En nu het boek: Charly van Patrick De Bruyn.
Het verhaal begint met een koppel dat op restaurant merkt dat er iets niet pluis is met de babysit die ze thuis bij hun dochtertje achter lieten. In allerijl haasten ze zich naar huis maar ze komen nooit thuis aan.
Redelijk snel start een tweede verhaallijn: Charly studeert psychologie en zit op kot. Een ijverige studente, die nog geen enkele les miste. Wanneer ze een studiegenote leert kennen, verandert er veel. Ze wordt meegezogen in een lesbische relatie en wordt helemaal beïnvloed door die vriendin.
Ergens komen deze twee verhaallijnen bij elkaar, maar daarover ga ik verder niet uitweiden. Geen spoilers hier.

Charly

Dit boek is het vervolg op Dodelijk verlangen maar het is even goed alleen te lezen zoals ik deed. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ondertussen in de bib op zoek ging naar dat eerste boek uit nieuwsgierigheid. Ik vond direct een schoon rijtje met boeken van dezelfde schrijver. De staat van de rug van een boek zegt veel over de kwaliteit van de inhoud en dus ga ik de komende maanden telkens één van die boeken mee naar huis te pakken. Ik heb er een goed gevoel bij.
Mijn gedacht? Er zijn blijkbaar wel Vlaamse schrijvers die me kunnen boeien en meeslepen in een verhaal. Dus al iemand me andere Vlaamse boeken en schrijvers kan aanraden, graag!

Wil je graag weten wat er voor de rest nog op mijn digitale boekenplank staat, Goodreads is the place to be. Ook al schrijf ik hier amper nog over de boeken die ik lees, ik lees nog steeds met plezier.

Ik kreeg het boek “Charly” van Patrick de Bruyn toegestuurd door WPG uitgevers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gelezen. Bookmark de permalink.

5 zegjes gedaan op Charly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *