Denemarken: dag 15 – Blåvand

Straks moeten we inpakken, maar eerst rijden we naar Blåvand. Ik las dat je daar de vuurtoren kan beklimmen en dat doen we dan. Eerst bekijken we een kleine tentoonstelling over het offshore windpark daar in de buurt.

Blaavand

Daarna gaan we nog even naar het strand. Ook al laat de zon zich niet zoveel zien, toch voelt de wind niet koud aan en is het best aangenaam daar. We bekijken de bunkers op het strand die door een kunstenaar verbouwd zijn tot paard.

Blaavand

En dan moeten we stilaan deze Denemarken-vakantie afsluiten …

Observaties van de dag:

  • In de auto kwam het nog ter sprake: dit lijkt wel het Knokke van Denemarken. Vooral dicht bij de vuurtoren staan een paar mooie villa’s allemaal met een rieten dak. Terwijl de mannen en zandkasteel bouwden, ging ik even aan de andere kant van de duin kijken. Ik zag daar een paar schone vakantiehuisjes. Voor volgende keer misschien … tot in de prijs zag. Wat denk je van dit huis? Dikke 3000 euro per week voor het hoogseizoen. Je hebt dan wel een sauna en zwembad in de kelder. Of dit sympathieke huisje? Kleine 2000 euro. Of deze nieuwbouw? 2700 euro …

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *