De laatste

de laatste schooldag

De laatste schooldag van het schooljaar, hij zit erop. De boekentassen zijn in de hal gedumpt, wachtend tot moeder ze leeghaalt, schoonveegt en voor twee maanden naar de zolder verhuist, zo ver mogelijk uit het zicht.

Voor de twee jongsten verandert er niet veel in september: zelfde school, zelfde klas, alleen een andere juf.
Arne daarentegen sloot vandaag een hoofdstuk af. Zijn lagere schoolcarrière zit erop. Een bende zesdeklassers zwerft uit, elk in zijn/haar eigen richting. Zo ook Arne, voor hem wordt het iets technisch (wat hadden we anders verwacht). Eindelijk iets compleet naar zijn tand (de technische vakken in ieder geval).
Het wordt nog spannend op 2 september, maar nu nog even niet. Nu eerst lekker lang vakantie, ze hebben het verdiend!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op De laatste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *