Spoken jagen met Luigi: Luigi’s Mansion 2

Eigenlijk ken ik niks van gamen en games, de zonen des te meer. Een avondje spoken jagen en de Nintendo 3DS XL testen, dat kon ik Arne en Mats niet weigeren dus trokken we woensdagavond richting Antwerpen.
We gingen spoken jagen in de Antwerpse binnenstad, in het kielzog van een spokenjager en niet één maar wel twee Luigi’s (nvdr: Luigi is het jongere broertje van Mario).
De zonen hadden nauwelijks oog voor mama, ze hadden het veel te druk met het tellen van Mariabeelden (nooit opgemerkt dat er op elke straathoek een devoot beeld waakt over de stad) en het luisteren naar de spookverhalen van Lange Wapper, Sus Antigoon en de zwarte madam. Eén van de jongetjes uit het gezelschap kon het verhaal tot in de puntjes navertellen, duidelijk een groot Suske en Wiske fan.

Voor mij ook een beetje een trip down memory lane en het uitgelezen moment om de zonen te tonen waar ik studeerde.

Spoken jagen met Luigi

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het testen van het spel in een gezellig achterhuisje: Luigi’s Mansion 2. Het werd plots erg stil en zelfs ik deed een poging om de spoken te verslaan. Nu, laten we eerlijk zijn, de jeugdigen zijn daar veel beter in.

Luigi's Mansion 2

We kregen een 3DS XL en het spel in bruikleen mee naar huis. Ik moet je zeker niet vertellen wat de oudste zoon de afgelopen vijf dagen deed (buiten zijn communie doen dan)? Ik voorspel het nu al: het gaat zeer doen als dat toestel terug richting Nintendo moet.

Vandaag kwam de zoon dolenthousiast uit school. Hij mocht bij een vriendinnetje een paar huizen verderop langsgaan. Ze heeft een 3DS én Luigi’s Mansion 2 én zat toch wel vast op het zelfde level als hijzelf (over toeval gesproken). Drie uur later zaten ze twee levels verder zodat ze nu aan de ‘spinnenschoonmaak’ kunnen starten.

Mats die vindt het allemaal wat minder interessant, maar ik denk dat zijn mindere motoriek hem parten speelt, al was hij wel heel erg lovend over de hulp van de Luigi zonder snor.

Dank je wel Nintendo!
Gudrun, Appelogen, Atog, Houbi en al de rest, fijn jullie ontmoet te hebben.

Op uitnodiging van Nintendo mochten we vorige week woensdag op spokenjacht.
Hier meer over de lancering van Luigi’s Mansion 2, griezelen kan met dit filmpje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Getest. Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Spoken jagen met Luigi: Luigi’s Mansion 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *