Een kast per dag!

“Eén kast per dag”, het projectje dat ik ergens begin november startte, loopt nog altijd. Ondertussen zijn living en eetkamer gepasseerd en nadert de keuken een ‘uitgekuiste’ status. Ik vergoot vandaag zelfs bloed voor het goede doel. Jawel, ook ijskasten kunnen scherpe randjes hebben.
De kasten die ik liefst blindelings opende (alleen jammer dat dat niet zo lukte, alle rommel zou er in één keer uitvallen) heb ik het eerst aangepakt. Waar een stel transparante Ikea dozen niet goed voor zijn. Ik heb nog nooit zo’n opgeruimde kasten gezien. Ik zou zelfs een voor- en na kunnen tonen, mocht ik niet zo beschaamd zijn over de ‘voor’ die ik al veel te lang probeerde te negeren. Een ware doorn in het oog.

Maar vooral, het voelt goed te merken dat zelfs de saaiste en langst vooruitgeschoven klusjes uiteindelijk toch gedaan geraken. ‘Eén kast per dag” valt dan ook met een dikke korrel zout te nemen. Eén kast, dat is soms ook gewoon een lade of een legplak. En een dag … die kan soms ook wel erg rekbaar zijn, zo zelfs tot een paar dagen (want wie heeft er nog het fut om na een lange werkdag een kast leeg te laden).

Het geluk project, dat boek van Gretchen Rubin zindert duidelijk nog ergens in mijn achterhoofd.  Volgens mij startte zij haar “geluksjaar” met rommel en vervelende klusjes aanpakken. De schrijfster in kwestie heeft pas een nieuw boek ‘Happier at home’ uitgebracht. Misschien moet ik de (digitaal) versie aanschaffen en lezen.

Ook de jongste zoon is gelukkig. Zijn kamer kreeg een nieuwe lik verf en wacht alleen nog op een paar finishing touches.

bloemen en bordjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

17 zegjes gedaan op Een kast per dag!

 1. nellyenrosa zegt:

  Wat een goed idee! Moet ik onthouden … of gewoon direct eens mee starten ;-). Lijkt me ook wel haalbaar en geeft misschien wel veel voldoening … fingers crossed dat het mij ook lukt

 2. Ik wou spontaan hetzelfde schrijven als Nellyenrosa. Ik ga dat ook doen! Schitterend idee.

 3. Oon zegt:

  Knap van jou!
  Ik doe dat in vlagen. Soms heb ik gewoon een onstuitbare opruim/weggooidrang.
  Maar die bordjes, heb je die opgehangen?

  • Ilse zegt:

   @oon: ja, opgehangen met een plakhaakje aan de achterkant. Was eerst op zoek naar bordhangers maar die bordhangers waren moeilijk te vinden en niet echt nodig voor plastieken bordjes. Nand is content!

 4. Goed gedaan! Ik zou er ook eens in moeten vliegen.

 5. Lien zegt:

  Hier wordt er een verhuis gedaan, alle kasten in één keer :-).

 6. Lies zegt:

  Ik krijg zin je voorbeeld te volgen, amai. Hoewel het bij ons niet zozeer een probleem is wat er allemaal in de kasten steekt, de kasten zijn prima opgeruimd. Het probleem ligt in al die rotzooi en spullen die géén plekje in een kast hebben kunnen bemachtigen en die dus gewoon ergens bovenop een kast staan of in een aftandse doos zitten ofzo.
  Zeg, dat boek “The Happiness Project”, is dat te doen op e-reader? Of zitten daar veel grafieken/prentjes/afbeeldingen in waardoor het niet zo fijn is om het digitaal te lezen?

 7. Stephanie zegt:

  Super idee! En wat ziet dat leuk uit die bordjes aan de muur 🙂

 8. fie zegt:

  ik krijg spontaan goesting om op te ruimen

 9. veerle zegt:

  Ik probeerde een kast per week, maar dit is me vaker dan me lief is niet gelukt. Misschien moet ik ook tevreden leren zijn met een plank of la.

 10. kaat zegt:

  Hier nog een fan van het Geluksproject ! ‘t is ondertussen wel al bijna 2 jaar geleden. Ik dacht dat ze het evenwel over een plank per dag had 😉 Lijkt me haalbaarder ! Maar chapeau voor jouw goede moed !

 11. pe zegt:

  Goed idee, ik ben er direct mee begonnen en heb de badkamer en de keuken al onder handen genomen. Veel beter dan een lenteschoonmaak organiseren. Dan profiteer ik liever van het eerste zonnetje. Hopelijk hou ik het vol. Succes!

  • ilse zegt:

   @pe: wat een ijver … Ik heb vandaag toch al 4 schuiven in de keuken aangepakt … Nog 2 in ben helemaal rond in de keuken 😉

 12. Lies zegt:

  Heb me vrijdag het boek gekocht. Het leest heerlijk weg én het inspireert me ontzettend. Heb gisteren al de klerenzooi (hihi) uit de garage onder handen genomen.

 13. Jolanda zegt:

  Ik doe mee!