Design bloguitstapje

Van het een in het ander. Aanleiding was deze hebbeding blogpost. Zaterdag trokken Various Kinds, de Zuster van en ik op designuitstap. Oon had ons graag vergezeld maar door omstandigheden (lees: een boek & deadline) moest ze verstek geven.

Het programma was snel gemaakt:

Een bezoekje aan Piet Hein Eek in Eindhoven. Al leek het op het eerste zicht wat op een rommeltje, toch straalde de hele site een soort charisma uit. Ik kan het niet uitleggen, je moet er gewoon eens geweest zijn. De uitleg van de medewerker was ook handig (anders zouden we misschien een heel deel gemist hebben). Zo gewoon, rustig rondkijken, zonder ongeduldige kinderen, zonder echtgenoot die na een poos toch tegen een muur aanleunt, dat is ronduit luxe.

Piet Hein Eek

Op Pinterest zag ik geweldige graphics passeren. Het designhuis met de tijdelijke tentoonstelling “De etende mens” werd een kleine tussenstop. Het bio appel-perensapje uit de Philips fruittuin smaakte.

De etende mens

Als ik nog eens in Eindhoven kom, wil ik ook wel het Van Abbe Museum aandoen. Het roze huisje, een ontwerp van de Eindhovense kunstenaar en architect John Körmeling, fascineerde me … En nu blijkt dat ook Maarten Van Severen er zijn hand in had … Filip? (de intonatie moet je er maar bij denken)

En dan, een kleine omweg via Lommel: de Yvestown fair.  Inspirerende, creatieve blogsters met een webshop in een geweldig kader en onder een stralende zon. Voor foto’s kan je hier even kijken, de mijne zijn te slecht voor het grote publiek.

Moe maar tevreden, en nog lang niet uitgepraat sloten we ons eerste bloguitstapje af In de wandeling.

Er wordt ondertussen ook al gedacht aan een tweede design bloguitstapje. Villa Augustus zit zeker al in de running. Andere tips en suggesties altijd welkom. Wie ons volgende keer wil vervoegen mag dat natuurlijk ook laten weten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Design bloguitstapje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *