En toen was het vakantie …

Vrijdagmiddag maakte de vakantie even een valse start maar daar maak ik geen woorden aan vuil.  Zaterdag werd het allemaal goed gemaakt met een druk maar fijn dagje: Tekenschool, brevetzwemmen (Mats 400 meter schoolslag en Arne 400 meter borstcrawl. Bravo!) en daarna nog een paar uurtjes Technopolis (met dank aan de vriendin die ons gratis kaartjes bezorgde).

Technopolis was tof, al zagen we net iets te vaak meldingen in lijn van “de honderden bezoekers voor u zorgden ervoor dat dit ding naar de zak is en wij hebben voorlopig geen goesting het te herstellen. Probeert u het binnen een paar maand nog een keertje”. En dan mochten we al blij zijn dat er een briefje hing. Er waren nog wel een paar experimenten waar we na een paar keer proberen moesten vaststellen dat er iets niet werkte.
Mensen van Technopolis: werk aan de winkel, zou ik zo zeggen.
Gelukkig trokken de zonen zich er niet te veel van aan en amuseerden ze zich rot met al de rest. Blij en tevreden vertrokken we om 17u terug naar huis. De vakantie was deze keer echt goed ingezet.

Zondagvoormiddag ging het richting Gent om daar naar ‘Brave’ te kijken. ‘Brave’ is de nieuwste Disney/Pixar film die binnenkort op het Belgische publiek wordt losgelaten. We hebben genoten! De zonen waren helemaal mee met het verhaal ook al was het in het Engels, zelfs Nand. Dat half uurtje slaap op mijn schoot, dat was gewoon omdat hij moe was. Curieus hoe lang het duurt eer er hier een paar boogschietende zonen in de tuin opduiken. Ik zal ze maar niet op ideeën brengen. De film was in 3D. Knap, en dan vraag ik me in de kantlijn af hoeveel mensen er nodig waren om de haren van die rosse krullenbol te animeren.

Brave
Als je de neiging voelt opkomen om de kroost achter het behang te plakken (de vakantie kan soms lang duren): gewoon naar Brave gaan kijken. Geen kinderen? Ook gaan.

Een verhaal over eigenzinnige dochters en eigenzinnige moeders (en de moraal van het verhaal, die geldt ook voor moeders en zonen). Deze film kan zeker tippen aan andere Disney/Pixar klassiekers als UP en Wall-E.

Trouwens, het kortfilmpje “La luna” moet je zeker ook bekijken als je de kans hebt! Die geluidjes, ze bezorgden me rillingen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als , . Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op En toen was het vakantie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *