Rokjes, rokjes, rokjes en zo nu en dan een kleedje.

Deze post schreef ik voor blotebenen.com. Al 15 dagen loop ik gerokt door het leven. Ook al is het bij momenten kou en vervloek ik dat weer van tegenwoordig, ik houd gewoon nog even vol. Aarzel niet om op het eind van mijn post nog een paar tips toe te voegen! I need them!

Blote benen, dan denk ik automatisch aan rokjes, rokjes, rokjes en zo nu en dan een kleedje. “Elegant” is voor mij een synoniem voor “gerokt en gekleed”. En deze maand ga ik dus heel elegant door het leven.

Shorts, niks voor mij, ik ben eerlijk: de benen zijn daar niet voor gemaakt.
Het lijf: een redelijk vrouwelijk figuur in min of meer de juiste proporties. Een stel borsten (die netjes gelift worden door een fijn BHtje), en een maatje 38 à 40 qua heupen en poep als het op rokjes aankomt. Kijken we verder naar beneden, dan volgt het stuk waar ondergetekende minder trots op is: een stevig paar benen met dikke knieën en brede kuiten. Daarom ook dat de foto’s van mezelf liefst net boven de knie worden afgeknipt (alleen je goeie kanten in de kijker zetten, niet? En dat is gewoon iets minder confronterend). Een mens kan niet alles hebben. Wordt er een kleedje gedragen, dan komt al eens een shapeware onderkleedje uit de kast om de love handles een beetje te verdoezelen.

rokjes

‘Rokjes dragen’, daar gaat natuurlijk eerst ‘rokjes kopen’ aan vooraf.
Een vaste winkel is er niet, favoriete merken des te meer: Skunkfunk en King Louie staan hoog bovenaan dat lijstje. Who’s that girl heeft ook leuke stukken, al krijg ik soms het gevoel dat iedereen in Who’s that girl rondloopt, gewoon omdat het zo herkenbaar is.
En zoals bij elke vrouw – hoop ik toch – hangen er ook best wat miskopen in de kast: het verkeerde model, de verkeerde kleur, … Amper gedragen maar gewoon wegdoen, dat krijg ik niet over mijn hart. Een rokjes-swap misschien?

De moeilijkste opdracht: de juiste schoenen vinden. Het lijkt vaak of alleen sandalen en laarzen passen onder die rokjes. ‘t zal wel aan mezelf liggen. De ideale schoenen, het perfecte jasje en vestje voor bij dat rokje,… Hopelijk verschijnt hier op blotebenen.com nog wat styling advies? I need it!

rokjes

Ik koop veel online, maar kleren daar waag ik me niet snel aan. Ik weet hoeveel spullen ik meepak in een pashokje om nadien gewoon terug in het rek te hangen. Online windowshopping, dat wel. In het begin van het seizoen eens kijken wat er in de virtuele rekken hangt om dan nadien in de winkel op zoek te gaan naar al dat moois dat ik zag. Of als in de winkel echt mijn maat niet er niet meer is, online dat maatje groter te zoeken.

Zoals ik pas nog zei: Kleren waar je je goed en mooi in voelt, dat geeft je ego echt wel een boost. Dus, dames (en misschien ook heren): laat die favoriete merken maar komen! (en misschien kan ons allers ‘favoriete’ merklijstje nog wat uitgebreid worden, ik vind nog wel een plaatsje in de kast).

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

5 zegjes gedaan op Rokjes, rokjes, rokjes en zo nu en dan een kleedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *