Getest: Lego Duplo creative sorter

Marie van Oona vroeg of Nand de testpersoon wilde uithangen. Lego lanceerde de Duplo Creatieve Sorter, een multifunctionele sorteerder die de interesse van kinderen van anderhalf tot 5 jaar moet opwekken. Naast de gekende Duplo steentjes bevat de sorter drie verschillende sorteerplaten die helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Ik moet zeggen dat ik eerst een beetje schrik had, zou onze bijna 4 jarige die sorter niet te simpel en te makkelijk vinden? Awel, mijn vrees was ongegrond. Vanaf de eerste minuut was Nand verkocht (en eigenlijk ook zijn grote broers, maar dat mag niet meer luidop gezegd worden). Het sorteren is leuk … maar nog leuker is het nabouwen van de figuurtjes die op de sorteerplaten staan afgebeeld. De olifant, de giraf en eend zijn al verschillende keren de revue gepasseerd, net als alle mogelijke kruisingen tussen de verschillende rassen. De doos is makkelijk mee te pakken op verplaatsing en de sorteerplaten sluiten alles netjes af. Ze hebben dat weer fijn bedacht bij Lego.

Lego Creative Sorter

De moeilijkste opdracht is voor moeder: het apart houden van de nieuwe doos en blokjes. Onze collectie is er de laatste jaren alleen maar groter op geworden en neemt ondertussen al drie grote tub trug manden in beslag. Het is niet evident om alles een beetje apart te houden (this picture says it all).

Ondertussen heb ik me ook voorgenomen op zoek te gaan naar eenvoudige bouwplannetjes waarmee Nand aan de slag kan. Dat is duidelijk iets naar zijn tand. Mocht er iemand weten waar ik zoiets best zoek en of er boekjes bestaan die je gewoon ergens kan kopen (in ietwat stevig materiaal). Ik hoor het graag! Of ik kan beter hier eens kijken op de Duplo site. Ik merkte juist dat we daar wel al één en ander kunnen vinden.

Het is niet voor niets dat kersverse baby’s van ons een doos Duplo krijgen. Als ik zie hoeveel er hier al gespeeld is en nog steeds gespeeld wordt met die blokjes, dan zijn die het geld meer dan waard. Laatst nog bedankte de logopediste van de oude zonen ons nogmaals. De doos die we voor haar dochtertje kochten was een gigantisch succes bij het grotere broertje. Hij is nu compleet in de ban van cijfers. En binnen een poosje speelt zijn kleine zus gewoon mee.

Voor wie van plan is nog een baby op de wereld te zetten, je weet alvast wat je van ons al cadeautje mag verwachten!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Getest. Bookmark de permalink.

4 zegjes gedaan op Getest: Lego Duplo creative sorter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *