Wijvenweek dag 6 – Stoefer de stoef!

Zaterdag stoefdag, da’s een moeilijke. Waar ben ik nu oprecht fier over?
Zegt dan niet elke moeder: “Mijn kinderen”? De creativiteit en het technisch inzicht van Arne, het grootse knuffelgehalte van Mats, het tekentalent van Nand. Ja ik ben er fier op dat ik deze drie gasten op de wereld mocht zetten.
Of moet ik dan zeggen: “De echtgenoot”. Hoe die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken en na al die jaren nog steeds leeft voor z’n job. Trots (en soms ook wel een beetje jaloers).

En ik? Waar ben IK goed in?

Multitasken? Dat heeft lang goed gelopen. Verleden tijd, u leest het goed. Strijken en ondertussen nog wat TV kijken, of was opplooien met één oog op Facebook gericht. Agenda’s bijhouden voor 5 man dat lukte tot vorig jaar of zo nog redelijk, maar tegenwoordig durf ik daar een steekje te laten vallen. Zo had Nand een paar weken geleden als enige zijn tandenborstel niet bij op school en stond hij vorige woensdag al met een bus appelsap op school voor het ontbijt van donderdag (beter te vroeg dan te laat). Ik voelde me er achteraf redelijk schuldig over (vooral dat van die tandenborstel), maar troost mezelf met de gedachte dat de echtgenoot daar ook niet aan dacht (ik was dus niet alleen). En als ik -zoals gisterenochtend- met een auto volgeladen met kinders (een trein te halen, hé) tot de vaststelling kom dat de vuilniskar langskomt en er natuurlijk één bak nog niet aan straat staat (de onze natuurlijk) dan durf ik wel eens vloeken. De hokjes in mijn kop raken allemaal gevuld zo lijkt, er is niet veel plaats meer voor nieuwe input en de juiste lampjes gaan vaak net iets te laat branden. Tot zover dat multitasken. Het moest hier een stoef-blogpost worden. Dus moet ik het hier dringend over een ander boeg gooien.

En dus vraag ik mezelf opnieuw: Waar ben ik goed in?

En nu volgt de ego-tripperij, even geen valse bescheidenheid (goh, wat ben ik daar slecht in):

  • Creatief. Voor wie mijn versie van “How really love a child” nog niet aan de koelkast hangen heeft. Uitprinten die handel (als je kinderen hebt tenminste).
  • Oog voor mooi dingen en detail. Getuige mijn hebbedingen.
  • Behulpzaam (volgens Arne toch; dan doe ik het opvoedkundig toch niet zo slecht)
  • Groene vingers
  • Een groot inlevingsvermogen en twee oren die heel goed kunnen luisteren.

Eerder deze week kreeg ik een mail met heel wat complimenten. Zomaar en voor niks. Zoiets maakt je dag meer dan goed!

Vandaar mijn plan om van deze blogpost een uitgestelde complimentendag te maken. Dus, voor één keertje vis ik heel bewust naar complimenten. Laat ze maar komen hieronder, hoe meer hoe liever. Deze keer mag je mijn ego best eens laten boosten!

Als bedankje krijgt elk van jullie een persoonlijk complimentje per kerende.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

12 zegjes gedaan op Wijvenweek dag 6 – Stoefer de stoef!

  1. Pingback: Wijvenweek dag 6 – Stoefer de stoef! | Wijvenblogs

  2. Pingback: Complimentjes | Wij plukken de dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *