En in Gent …

Een city-trip naar Gent, fijn. Zelfs Filip kreeg ik redelijk snel overtuigd. Gent kenden we vooral van de Gentse feesten uit het pre-kinder-tijdperk en het designmuseum.
We maakten een deal: ik zorgde voor het verblijf, hij voorzag de kinderen van opvang.
Omdat ik het 100% Gent boekje al op de kast staan had, leek het me ook leuk daar een verblijf uit te kiezen. Het werd Callas B&B op een 10 minuutjes stappen van de Vrijdagsmarkt.

Donderdagvoormiddag stonden we bij Callas Confiture waar de eigenares van de B&B heerlijke confituur maakt. We kregen er wat uitleg en konden aan ons Gent-avontuur starten. We kozen voor wandeling 3 uit het 100% Gent boekje, al deden we die wel in de omgekeerde richting en sneden we hier en daar een hoek(je) af (tegendraads, weet je wel).

Wat kwamen we tegen op onze tocht:

Gent dag 1

Genoeg voor dag 1, met de nodige kilometers in de benen en na nog snel een colaatje in het theatercafé van de Kopergietery geluierd op onze zolderkamer-voor-één-nacht. Na een fijne babbel met een nog fijnere Gentse blogmadam sloten wij onze avond af met ribbekes bij Amadeus. Een beetje warm en claustrofobisch bij momenten, maar de ribbekes waren om je vingers bij af te likken en het sausje bij de patat in schil was overheerlijk (recept van de chef kreeg ik achteraf te horen, beroepsgeheim).

Callas B&B

Na dag 1 en een heerlijke nacht (ik sta er versteld van hoe stil het op sommige plaatsen in de stad kan zijn), volgde dag 2.

We gingen iets minder gestructureerd op stap (wel een beetje gebaseerd op wandeling 1 uit 100% Gent):

 • Sint-Baafs: de .03 stoelen in de St-Baafskathedraal moest ik gewoon gezien hebben. Ik herinner me de heisa toen die stoelen er pas stonden, maar ik vind het mooi om zien hoe oud en nieuw toch kunnen samengaan.
 • Standaard boekhandel: eigenlijk was ik op zoek naar een bepaald boek maar we kwamen met twee boekjes uit de koopjeskelder buiten.
 • Het Bijhuis (Sint-Baafsplein): de ontdekking van de dag. In ieder geval een winkel me op het lijf geschreven, helemaal mijn smaak (ik zag er veel spullen die ooit mijn hebbeding-rubriekje passeerden). Een aanrader als je ooit in Gent komt (en het doet me meteen de Directeurswoning op mijn to-visit lijstje zetten als we ooit Gent nog eens aandoen).
 • Poisson d’Avril (Sint-Baafsplein)
 • Aap mies noot (Bennesteeg): nu weet ik direct waar die Gentse dames het altijd over hebben en die leuke schoentjes halen. Ik vond het super net daar een oud-collega tegen te komen.
 • Spoonful of sugar (Bennesteeg): eerder voor dames en dochters. Deze mooie tassen gezien maar me wel afgevraagd of dat niet lastig is om altijd die gespjes los en vast te doen (als ik tel hoe vaak ik in mijn handtas gris naar mijn telefoon of iets anders. De gele is echt wel mooi …
 • Achter de maan (Bennesteeg)
 • Brooklyn (Veldstraat): Skunkfunk in da house, en dat wilde ik gezien hebben. Net als de ideale jas, die in mijn maat nergens meer te vinden is. Weet je wat? Ik heb me gisterenavond suf gezocht online (om hem uiteindelijk in Portugal te bestellen, free shipping weliswaar).
 • Paard van Troje (Voldersstraat): boekhandel met originele scrabble klasseermethode.
 • De Sleghte (Voldersstraat): nieuwe en tweedehandsboeken, manlief waagde zich aan deze kleffer. Dik 2 kg extra mee te sleuren (maar hier thuis een waar succes, hoe zwaar ook).
 • a.puur.a (Onderbergen)
 • Lepelblad (Onderbergen): heel lekker gegeten in een aangename omgeving. Nogmaals een aanrader.

Gent dag 2

Moe geslenterd (elke week shoppen zou echt wel een straf zijn voor ons) besloten we onze trip cultureel af te sluiten met een bezoekje aan het Museum dr. Guislain waar momenteel Gevaarlijk Jong loopt. Niet alleen de tentoonstelling was een meevaller, ook de sfeer die de hele site uitstraalt valt niet te beschrijven.

gevaarlijk jong

Met een stuk zoetigheid (lunchroom Délice in Putte) zetten we een punt achter onze mini-Gent-city trip. De vraag waar onze volgende citytrip ons zal brengen, is ondertussen ook al gesteld (al zal die niet voor meteen zijn). Nog een dikke dank je wel voor de tips die ik van jullie kreeg en nog een dikkere dank je wel voor de kinderopvangers van dienst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

13 zegjes gedaan op En in Gent …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *