Een boek of 5

Ik las de laatste tijd nog wat boeken, ik raakte echt goed op dreef. Boeken van op mijn boekentip-lijstje met de titels die ik van jullie kreeg en titels waar ik elders over las en zelf op mijn boekenlijstje gooide:

 • De naamlozen van Joshua Ferris
  Ik geloof dat ik er ergens op een blog over las en iets later sprong dat boek me in het oog in de bib. Het leek te roepen: Pak me mee, pak me mee. Het is een apart boek, maar heb het toch helemaal uitgelezen omdat ik me bleef afvragen hoe het af zou lopen. De diepere betekenis heb ik niet meteen gevonden, maar toen ik er hier over las, begon me één en ander te dagen.
 • De eerste dag van David Nicholl
  De tip kwam van Lien. De hoofdbib had het boek niet, maar toen ik ging zoeken bij de plaatselijke afdeling (waar ik anders normaal niet ga, niet genoeg keuze weet je) vond ik het wel. Een gevoelig boek, dat ik bijna in één ruk uitlas. Een aanrader (als je tijd hebt om door te lezen toch en alle rest mag blijven staan of liggen)!
 • Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay
  Ook hier had ik her en der al over gelezen en toen ik het ook in de Top10 van de Standaard boekhandel zag staan, was het hoog tijd om het in huis te halen. Een hard maar ontroerend verhaal dat je des te meer doet beseffen wat WO2 met de mensheid deed. Ik denk dat ik één van de weken de film in de videotheek ga huren. Het zal een tearjerker zijn, maar ik wil hem toch gezien hebben. Ik hou de zakdoeken wel bij de hand.
 • Die laaste zomer van Tatiana de Rosnay
  Nog een boek van dezelfde schrijfster (want ik pakte maar direct de hele reeks mee uit de bib). Het leest vlot en op een paar dagen zat ik aan de laatste pagina.
  Het boek heeft ook mijn interesse in Noirmoutier en de Passage du Gois geprikkeld (misschien moet ik 2 juli toch eens naar de eerste rit van de Tour kijken).
 • Kwetsbaar van Tatiana de Rosnay
  Ondertussen ligt het derde boek van Tatiana de Rosnay op het nachtkastje

  Het derde boek van dezelfde schrijfster is ook gelezen, het leest even vlot als de vorige twee en ik ben al nieuwsgierig wat haar nieuwste boek zal brengen.
  Wat ik trouwens ook knap vind, is dat de schrijfster heel naturel op de achterflap staan, met haar eigen peper en zoute grijze haarkleur, hoewel ze me er nog niet zo oud uit ziet. Het doet me beseffen dat mijn haardos er misschien ook bijna zo zou uitzien mocht ik me niet beroepen op de kwaliteiten van mijn kapper en de producten van l’Oréal.

Ondertussen is de stapel in de kast aangevuld, leesvoer genoeg in huis voor een volgende “gelezen” post zo binnen een maand of zo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gelezen. Bookmark de permalink.

5 zegjes gedaan op Een boek of 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *