Boekentips?

Een collega adviseerde me terug wat meer te lezen. Geen vakliteratuur, gewoon ontspannende boeken (of misschien romans) om terug tot mezelf te komen. Er waren tijden dat ik boeken verslond, tot ergernis van mijn moeder en nadien soms tot ergernis van manlief; maar die tijden lijken ergens in rook opgegaan. Shame on me! Ondertussen heb ik een eerste boek uit en nu vraag me af wat ik één dezer bij de bib moet gaan zoeken.
Welke boeken zijn in? Welke boeken zijn het lezen waard (liefst niet te zwaar of zwartgallig)?

Hebben jullie tips? Gooi ze hieronder! Dank je wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

17 zegjes gedaan op Boekentips?

 1. Ik heb op mijn blog een hele pagina met boeken die ik gelezen heb.

 2. Inge zegt:

  Ik persoonlijk vind de boeken van Sophie Kinsella echt super goed!

 3. Kruimel zegt:

  Schaduw van de wind is mijn lievelingsboek aller tijden. Maar je moet zin hebben om in een boek te verdwijnen.
  Toby Lollness is ook heel fijn. Een jeugdboek, maar met zoveel lagen dat volwassenen er misschien nog meer van genieten. En dan nog ‘Heb mij lief’ van het schrijverskoppel Lloyd en Reed, als je zin hebt in no-nonsens chicklit.

 4. anoniem zegt:

  De vrouw van de tijdreiziger, Audrey Niffenegger

 5. Amelie L zegt:

  Alle boeken van Santa Montefiore, en met stip op nr. 1: De Franse Tuinman.

 6. veerle zegt:

  Net als Amelie L ben ik een fan van Santa Montefiore. Haar boeken lezen makkelijk weg en zijn tegelijk in een mooie taal geschreven. Andere boekentips vind je op mijn blog onder ‘nieuw op mijn boekenplank’. Er zitten vele kinderboeken tussen, maar als volwassene kan je de meeste van hen ook smaken, hoor.

 7. Oontje zegt:

  Als je iets in het Engels ziet zitten, dan kan ik ‘The Star’s tennis balls’ van Stephen Fry aanbevelen. Heel spitsvondig geschreven, spannend ook. Die had ik in 1 ruk kunnen uitlezen.
  Bovendien is hij ook een boeiend persoon, met bipolar disorder, maar dit geheel terzijde.

 8. Nike zegt:

  Het allermooiste van de laatste jaren:
  Het ongrijpbare meisje van Mario Vargas Lloso die onlangs de nobelprijs voor loiteratuur won.
  The road van Cormac McCarthy.
  Zaterdag van Ian McEwan. En bij uitbreiding al zijn boeken.
  Ten zuiden van de grens van Haruki Murakami. En al zijn andere boeken.
  Sprakeloos van Tom Lanoye.

  Ik heb ook een boekenpagina op mijn blog.

 9. Helemaal eens met Amelie en Veerle : Santa Montefiori !
  Ik heb zo hard genoten van “De Franse Tuinman”, leest heerlijk weg zonder melig te worden, ik vond het verschrikkelijk jammer dat ‘ie uit was (na twee dagen al, zo lekker leest ‘ie) !!
  Ook heel goed van haar : De Ombu-boom en Onder de Italiaanse palazzo en De Affaire. De andere, oudere boeken lijken een beetje teveel op elkaar (en op De Ombu-boom).

  Verder enorm genoten van De Schaduw van de Wind (Zafon), De jongen in de gestreepte pyjama (John Boyne), De Eenzaamheid van de Priemgetallen (Paulo Giordano).
  Ook de vier Twillightboeken zijn heerlijk om even helemaal in de verdwijnen, verstand op nul. En inderdaad, ook de Sophie Kinsella’s verslind ik keer op keer, lekker humoristisch !!
  En qua komisch-romantisch : alles van Jill Mansell :-)))

 10. Lien zegt:

  De eerste dag van David Nicholls

 11. Celestine zegt:

  “Extreem luid en ongelooflijk dichtbij” van Jonathan Safran Foer.
  “Groener gras” van Annelies Verbeke (En ook “Vissen redden”.)
  De boekjes van Eric Emmanuel Schmitt, maar ze zijn wel echt het best in het Frans.

  En verder kom ik nog niet. Ik lees graag, maar eigenlijk enkel echt wanneer ik onderweg ben en dat kwam er de laatste maanden niet meer zoveel van. Ik kan me thuis moeilijk in de zetel neerzetten met een goed boek. Handwerk is hier meer aan de orde.

  Momenteel ben ik zelf bezig in “Alle rivieren stromen naar de zee” van Elie Wiesel, een heel dik boek en geen luchtig thema, maar ik had er wel behoefte aan en ik ben blij dat ik het ontleend heb. Soms moet je gewoon even dwalen in de bib en er de tijd voor nemen tot je bij een boek komt waar je je goed bijvoelt.

  http://www.iedereenleest.be kan ook al wat tips geven.

 12. Hannelore zegt:

  Er staan hierboven al heel veel mooie boeken ( Montefiore, De eenzaamheid van de priemgetallen en de jongen in de gestreepte pyjama). Maar ik zou graag De vliegeraar en 1000 schitterende zonnen van Hosseini er aan toevoegen. Eigenlijk zou ik er nog veel meer moeten opzetten, maar dan weet je niet meer waar te beginnen. Ik haal vaak inspiratie op deze blog: http://moetjelezen.blogspot.com/

 13. Tess zegt:

  Als ik thuis ben, is het eerste boek dat op mijn lijstje staat Come to me van Amy Bloom.
  Ik lees veel te weinig boeken omdat ik me dat schuldig voel dat ik niks van mijn verplichte lectuur aan het lezen ben. Moet ik dringend iets aan veranderen. :)

 14. Tine zegt:

  Hier ook alles van Santa Montefiore, eerst leest de mama ze en daarna verhuizen ze naar mijn nachtkastje.
  Eat Pray Love van Elizabeth Gilbert, ontspannende lectuur vooral.
  De Vliegeraar, Khaled Hosseini. Prachtig verfilmd vind ik ook.
  En verder als ik echt niet wil nadenken gewoon genieten van de pure emoties dan lees ik boeken van Nicholas Sparks maar wel in het Engels, klinkt en leest veel mooier.

 15. Ann-Katrien zegt:

  als ik goed gelezen heb staat ‘De boekendief’ van Markus Zusak er nog niet bij, erg vreemd want oh zo schoon! Hier werd ‘ie al gelezen en goedgekeurd door de collega’s.

 16. missfolies zegt:

  Nog even een klassieker aan toevoegen: “Jane Eyre”. Een verhaal om je een tijdje helemaal in te verliezen. Haast niet te geloven dat het zo’n eeuwigheid geleden geschreven werd.

 17. Lies zegt:

  Als er iemand interesse heeft om enkele van de bovenstaande boeken (Montefiore, Eenzaamheid van de priemgetallen, Niffenegger) van mij over te kopen voor een klein prijsje… Ik doe een heleboel van mijn boeken weg om plaats te maken.

  Kijk:
  http://lies.palabrita.be/?page_id=1037

  Je kan me mailen op lies at palabrita.be