Home sweet home

ik zoek een woord – een heel nieuw woord – een woord dat niemand kent – ik zoek een woord – dat zeggen wil – dat jij de liefste bent, zegt het gedicht van Monique Hagen; één van mijn favoriete gedichtjes (het had geen haar gescheeld of het stond op geboortekaartje van Nand, maar ik vond het niet helemaal passen omdat ik al drie liefstes rondlopen had).

Ik ben ook op zoek naar een heel mooi woord. Jullie kennen waarschijnlijk onze beruchte staande ‘smile‘, in tussentijd kwam er een hangende smile bij op zolder (het eind der werken komt stilaan in zicht).

home sweet home -smile

En toen stelde de zoon voor dat we misschien ook nog een wit woord op onze pas geverfde gele zoldermuur kunnen hangen. Niet zo’n slecht idee, maar welk woord of mini-zinnetje nemen we daar dan voor, verder dan Carpe diem, Seize the day of Dream kwam ik nog niet.

Wie helpt ons een inspirerend woord te vinden? Engels, Nederlands, Frans, .. het maakt niet.

Ik las erover hier , hier en hier. Hoe je door al het moois op internet, soms vergeet de schoonheid in je eigen huis te zien. Dus zo af en toe, hier een paar foto’s van een paar mooie hoekjes of kantjes huize vierenveertig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

28 zegjes gedaan op Home sweet home

  1. Pingback: Yes! « Licht in de duisternis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *