Gelezen

 • Wat te doen als iemand sterft van Nicci French
  Nog een boek van Nicci French, gewoon omdat dat in de bib voor het grijpen stond.
 • Je kunt het! Zelfvertrouwen voor vrouwen van Sue Patton Thoele
  Soms hebben we veel redenen om ongelukkig te zijn en soms niet veel redenen om gelukkig te zijn. Het is onze taak om onredelijk gelukkig te zijn.
  (p164)Een boek vol waarheden, alleen de visualisatieoefeningen waren voor mij erover. Neen, ik visualiseer mijn innerlijke kracht niet als een schitterende bol …
 • Het geluk project van Gretchen Rubin
  Een boek dat duidelijk niet alleen mij wist te inspireren want ik heb er hier en daar in blogland ook al over gelezen. Ik hou het binnen handbereik om regelmatig naar terug te grijpen.
  Ik had alles wat ik mij kon wensen, maar op de één of de andere manier wist ik het niet te waarderen
  . (pg14) Het komt me bekend voor.
  Als je je eigen Happiness project wil starten, kan je op de site van Gretchen Rubin terecht.
 • Verhoog je stressionele intelligentie van Jean-Luc Mommaerts
  De harde realiteit: Je reactie op stress, dat ben jijzelf. Als je verandert als persoon, dan verandert je reactie. En DAT is een feit! (pg20)
  Mensen streven naar een grote controle over hun omgeving, zelfs als dat veel energie vergt. De angst voor controleverlies is diep ingebakken. Spijtig genoeg speelt dit ons in de huidige maatschappij veel parten. De drang naar controle, de controle zelf is uit de hand gelopen. Enkele voorbeelden: we willen elke vorm van pijn controleren, maar leven in een tijdperk van pijn als nooit voorheen. D.m.v. kunstlicht, slaappillen en peppillen proberen we ons slaap- en waakritme volledig naar onze hand te zetten. Resultaat: een leger van slaaplozen. Reclame schotelt ons duizenden middeltjes voor om fit en gelukkig door het leven te hollen. Resultaat: afgrijselijk veel depressie … (pg74)
  Profiteer van elke dag. Maak van elke dag een tijdsperiode waarin je je ‘thuis’ voelt. Elke dag is een dag die het waard is om geleefd te worden. Daarom moet zeker niet alles tot in de perfectie verlopen. Integendeel: aanvaard ook dat elke dag minder goede dingen kunnen gebeuren. Als je slechts tevreden bent met perfectie, dan helpt jou dat alleen maar om nooit tevreden te zijn. Je hoeft zelfs je streefdoel van perfectie niet te verlaten, als je tegelijk tevreden kan zijn met wat je hebt. (pg204)
  Een ziekteverlof wegens stress is niet een soort straf. Je mag het absoluut niet aanvoelen alsof je wegens een persoonlijke fout nu maar enige tijd moet uitzitten. Dat is totaal a-functioneel. Het is daarentegen noodzakelijk dat je probeert energie op te slaan door middel van activiteiten die je graag doet. Achterliggend is het feit dat de bron van menselijke energie steeds in de persoon zelf ligt. (pg212)
 • De lessen van burn-out. Hoe word je er beter van? van Annegreet ven Bergen
  Wat Annegreet van Bergen nooit voor mogelijk had gehouden, overkwam haar: burn-out, ziek van te hard werken.
 • Open mind, anders kijken naar de werkelijkheid van Edel Maex
  Hoe kan je een nieuwe wending geven aan je leven? Door anders aan te kijken tegen de wereld. Hoe onze wereld eruit ziet, heeft veel te maken met hoe wij omgaan met de realiteit. Onze geest is geneigd om te vernauwen en in cirkeltjes rond te draaien. We vormen heel snel een beperkte visie op de werkelijkheid en zien die als de waarheid.
 • Moeders zonder grenzen van Willemien Vereijken en Esther Kant
 • Homo Energeticus van Dr. Peter Aelbrecht
  Pak je energietekorten aan en voel je opnieuw fit en gezond, luidt de ondertitel. Een boek dat ik las op aanraden van een burn-out slachtoffer. Ik heb er veel uit geleerd, nu dat allemaal in de praktijk omzetten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gelezen. Bookmark de permalink.

8 zegjes gedaan op Gelezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *