Hebbeding: Knikkerbaan Quadrilla

Ok, het is nog maar oktober, maar nog 7 weken en dan komt de Sint weer langs. Het is dus weer wikken en wegen waar de kinderen plezier aan kunnen beleven. Dit jaar denken we aan een knikkerbaan. Een paar jaar geleden kreeg één van onze jongens een plastieken knikkerbaantje op z’n verjaardagsfeestje. De kwaliteit liet te wensen over, maar toch wordt er nog af en toe gespeeld met de overgebleven, al dan niet geplakte stukjes. Veel knikkerbaan valt er al niet meer te bouwen, maar toch kunnen ze zich er best mee amuseren.

Dus, een deftige knikkerbaan zou het worden. Onze zoektocht bracht ons bij een paar houten knikkerbanen.

De knikkerbaan van Haba gaf ons niet direct een wauw-gevoel. Ze hebben wel leuke aanvullingen, maar van sommige dingen wil ik echt de prijs niet weten.
Blijkbaar heeft Haba ondertussen ook een nieuwe knikkerbaan uitgebracht waar ze klemmetjes gebruiken om de blokken beter bij elkaar te houden, merkte ik juist.

Dan vonden we Cuboro, ook een houten knikkerbaan. Wat mij vooral tegenhield was dat je niet altijd de knikkers ziet rollen. Misschien wel leuk, maar ik vrees voor onze kinderen een beetje een teleurstelling.

En toen vonden we de Quadrilla knikkerbaan, en ik was verkocht. Een goeie basisset met toch al best wat mogelijkheden en online te koop bij Crocodrilo.be. De filmpjes op youtube zijn ook wel een kijkje waard. De Sint kan gerust zijn!

Quadrilla knikkerbaan

beeldmateriaal: Quadrilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Hebbeding en getagd als . Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Hebbeding: Knikkerbaan Quadrilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *