Tijdschriften & abonnementen

Ik las juist deze blogpost bij Moosmade en bedacht me dat ik dringend deze kladversie moest afwerken en online zwieren. Bij deze:

Elke maand opnieuw zie ik van die leuke aanbiedingen in VTwonen. Neem een abonnement en krijg er een prachtige handtas bij voor x euro in de plaats van x euro met nog twee kaartjes van de Woonbeurs van Amsterdam erbij.

Actie VTwonen

In de kleine letters staat dan: “Deze actie is niet geldig in België. Ga voor de meest interessante aanbiedingen in België naar www.aboshop.be”.
Al eens op aboshop.be gekeken? Niks aanbiedingen, niks speciale acties. Madame, wilt u een abonnement van VTwonen? Gewoon effe 60 euro afdokken. Klaar is kees. Speciale actie? Neen, madammeke, daar doen wij niet aan mee.” Awel se, nee merci aboshop.be, dan betaal ik nog liever een halve euro extra per maand en haal ik mijn boekske gewoon in de krantenwinkel. Kous af!

En waarom ze nog niet antwoordden op mijn mail 24/8 geregistreerd onder contactnummer: 328384 waarin ze beloofden te antwoorden binnen de 4 werkdagen, is me ook een raadsel.

Het antwoord dat ik -last moment- kreeg op mijn mail naar de aboshop:

Bedankt voor uw mail. Naast de eigen magazines verspreidt Sanoma Magazines Belgium meer dan 100 tijdschriften uit Nederland (Sanoma Uitgevers), waaronder ook VT Wonen.

De prijs van een jaarabonnement op VT Wonen is hoger in België dan in Nederland om verschillende redenen:

. De hogere distributiekost (verzending van Nederland naar België, hogere posttarieven in België) wordt verrekend in de prijs die u als Belgische abonnee betaalt voor uw tijdschrift.

. Sanoma Magazines Belgium importeert een klein aantal tijdschriften naar België om haar klanten deze service te kunnen bieden, maar omwille van dit lage volume zijn de vaste kosten hoger en kan zij niet dezelfde prijzen hanteren als in Nederland.

. Bovendien hanteren Sanoma Uitgevers Nederland en Sanoma Magazines Belgium een verschillend marketing- en promotiebeleid. Dit heeft tot gevolg dat niet alle abonnementsaanbiedingen die op http://www.zester.nl gepubliceerd worden ook geldig zijn in België.

Bedankt voor uw begrip.

Lage volumes? Ik denk niet dat er kan beweerd worden dat ik de enige ben die regelmatig een VTwonen koopt? Toch wel gek dat ik zo’n 10 jaar geleden zonder probleem een abonnement kon aangaan in Nederland en aan zo’n speciale abonnementsacties kon deelnemen.

Och, we zullen ons er maar bij neerleggen. Wat kan je anders doen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als , , . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Tijdschriften & abonnementen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *