Bokrijk

Vandaag Bokrijk bezocht. Eigenlijk waren we van plan het nog wat uit te stellen wegens veel regenwolkjes op de weerkaart gisterenavond, maar vanmorgen last minute beslist om toch te vertrekken (en eigenlijk is het ook bijna de ganse dag droog gebleven).

En Bokrijk, fijn om eens te doen (zeker als we met ons Zoo abonnement daar aan halve prijs binnen kunnen en je zowiezo tussen  6 en 25 slechts 1 euro betaalt). Het was er vandaag ook heel rustig. Nadeel? Het is toch wel altijd een eind stappen voor de kindjes (en misschien dat wij er iets te ongestructureerd aan begonnen zijn, beter eerst bekijken wat je echt wil doen). De Oude Stad die volgens het bord wel toegankelijk is voor gewone bezoekers (als er geen bedrijfsevents aan de gang zijn) blijkt – zo zie ik juist op de site- al sinds november 2009 niet meer toegankelijk. Dat hadden ze misschien wel mogen vermelden.

Ontgoocheling van de dag? De pastorie die uit ons dorp afkomstig is, was niet toegankelijk voor het publiek wegens opnames voor een nieuwe Ketnet reeks. We zullen dus nog eens moeten terugkomen en zeker die Ketnet reeks bekijken.

Pleziertjes van de dag (want die waren er zeker)?

  • De Bokrijkpaardjes die je voor 1 euro kon kopen.
  • De hoeve die indertijd op slechts een paar kilometer van bij ons moet gestaan hebben
  • Het schooltje met de meester die echt les gaf zoals weleer en de andere acteurs die in de buurt de ronde deden
  • Vertrouwde geurtjes die me met de teletijdmachine terug flitsten naar het huis van mijn grootouders
  • De jongens die zojuist zeiden: “We vonden alles fijn vandaag.” Die indruk had ik vandaag toch niet altijd …

De speeltuin die naar ‘t schijnt ook de moeite moet zijn (maar die we niet direct vonden), hebben we uiteindelijk niet gedaan. Dat zal voor volgende keer zijn.

En de site van Bokrijk zelf? Daar laten ze best toch ook eens een professional naar kijken …

PS. Niet vergeten: de give away loopt morgenmiddag af. Geïnteresseerden moeten zich haasten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Bokrijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *