Texel: dag 8 – Maritiem museum

De laatste dag, vandaag vertrekken we huiswaarts, maar eerst duiken we  in het zwembad en maken we een tussenstop in het Marinemuseum in Den Helder. De onderzeeër die we daar een week geleden zagen bij het voorbijrijden sprak tot de verbeelding van twee jonge knapen. Zelf waren we zo’n tien jaar geleden nog in dat Museum tijdens een weekendje weg. In al die tijd was er duidelijk veel veranderd, het museum was fel uitgebreid en het kostte ons wel wat tijd om ‘even snel’ het museum rond te gaan.

De onderzeeboot sprak natuurlijk tot de verbeelding, ongelooflijk dat men met 70 man bemanning een paar weken onder water bleef. In de boot stonden mariniers op rust die zelf nog in de onderzeeër gevaren hadden en die ons van hun deskundige uitleg voorzagen. Verder was er nog een knappe interactieve tentoonstelling over de vrouwen van Michiel de Ruyter (De special effects waren echt knap), een mooie film met interactieve elementen over het ontstaan van de marinehaven in Den Helder, een leer en doe ruimte voor kinderen en een mijnenveger en ramschip die aangemeerd lagen.  Hadden we de tijd gehad, dan konden we daar best nog wat langer vertoeven.

En toen zat onze vakantie erop. Texel was meer dan de moeite. Mats wil al zeker 3 keer teruggaan. Arne pakt het wat meer strategisch aan en wil volgend jaar eerst wel ergens anders naartoe maar wil daarna zeker terugkomen. Onze vakantie was ook niet van de goedkoopste deze keer- de huur van het huisje in hoogseizoen samen met de verschillende uitstapjes (maar ik vermoed dat een ski- of vliegvakantie ook niet zo goedkoop zijn)- we hebben genoten en dat is het belangrijkste. De Belgen hebben Texel nog niet ontdekt, ‘t waren alleen Duitse en Nederlandse nummerplaten die we tegenkwamen.

Texel … see you later …

En volgend jaar? Misschien dit, of dit of gewoon lekker gek doen met dit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *