Texel: dag 7 – Maritiem & Juttersmuseum

Omdat we eerder een museumcombikaartje kochten, bezoeken we vandaag het Maritiem- en Juttersmuseum in Oudeschild.  Even na tienen staan we al ter plekke. Op het eerste zicht denken we hier snel rond te zijn, maar uiteindelijk spenderen we hier 3 uur met het kijken naar typische vissershuisjes, werkplaats, en andere. Mats kan zich duidelijk interesseren in alles wat met boten te maken heeft, en de typische Nederlandse molen fascineert hem mateloos. De geur die in de werkplaats met oude gereedschappen hangt doet me denken aan mijn kinderjaren.

Ze zijn net gestart met de bouw van een nieuw gebouw, binnen een paar jaartjes wil ik daar nog wel eens gaan kijken want het belooft een mooi stukje architectuur te worden.

En had ik al gezegd dat de illustraties op de kinderspeurtocht met het visje Biem prachtig zijn?

De rest van de dag? Een spelletje Gepakt en gezakt, een bezoekje aan het strand (voor de laatste keer) en een mini bbq. Morgen zit het erop en moeten we naar huis, maar we plannen er nog een leuke dag van te maken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *