Legospellen in avant-première

Arne vergaapt zich al dagen aan de nieuwe Lego trein, Mats begint te experimenteren met de Lego motor, Nand bouwt gigantische duplotorens en papa denkt met weemoed terug aan zijn kinderjaren met een Lego & Duplo catalogus uit 1984 in z’n handen. En de mama, die zag dat het goed was.

Vier Vijf legofans in huis, en dus was de legospellen avond waar ik naartoe mocht bijna een geschenk uit de hemel. Ja u leest het goed: Lego komt binnenkort (2 augustus) met een reeks gezelschapsspellen op de Belgische markt. En omdat ikzelf een zwak heb ontwikkeld voor alles wat met gezelschapspellen te maken heeft, was dit the perfect match.

Een sfeervolle locatie, fijn gezelschap en vooral een boeiend verhaal uit monde van Cephas Howard, de lead designer achter de spellen. Een weetje: Over het design van de typische Lego dobbelsteen deden ze bv 18 maanden.

De spellen zien er leuk uit, het ene bevalt me al meer dan het andere. Als ik heel heel eerlijk mag zijn, gaat mijn voorkeur nog altijd iets meer uit naar de mooie spellen van Haba en consoorten. Als ik de keuze aan onze kinderen laat, weet ik wel wat ze zullen kiezen ;-): de lego-spellen. En uiteindelijk zijn zij wel de doelgroep.

Achteraf ook nog de kans gehad om de Lego grieven huize nummer 44 op tafel te leggen.  En de dames van de Lego marketing waren één en al oor. Duidelijk een bedrijf waar ze naar de klant luisteren en met een dienst naverkoop om “u” tegen te zeggen (Jawel, het ontbrekende duplo toiletje was na twee weken al terecht). Als ze bij Lego nog key-users zoeken, hier zitten alvast drie kandidaten tussen de 2 en 9 jaar ;-).

De echte Legospellen vuurdoop zal op congé zijn. ‘t Zal weer wikken en wegen worden welke spellen dit jaar in de auto gaan (naast de mand met duplo en lego), maar Monster 4 uit mijn goodiebag gaat zeker mee.
Je mag je binnenkort aan een reviewke verwachten.

beeldmateriaal: Lego

En die reis naar Legoland, die komt er vast en zeker nog een keertje van.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags, Gespeeld, varia. Bookmark de permalink.

6 zegjes gedaan op Legospellen in avant-première

  1. Pingback: Appelogen » Nieuw van Lego: Lego Spellen

  2. Pingback: Legospellen give-away « Schriekstraat 44

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *