Weekendje weg: Roompot Weerterbergen

Dit jaar gaan we er van profiteren, en dus was dit weekendje weg aan een heel mooi prijsje (vroegboekactie bij onze zomervakantie) mooi meegenomen. En zoals een collega vorige week nog zei, we hebben iets met Nederland. Lekker dichtbij, want de kindjes houden niet van ver autorijden, en vaak ook mooie natuur en omgeving. Voorlopig toch want ergens beginnen we toch plannen te smeden om volgend jaar een keertje richting Denemarken te trekken (over kinderdromen -vooral die van Filip- weet je wel).

Nederland dus, en ook deze keer een bungalowpark. We hebben drie waterratten in huis (en de jongste is misschien nog de ergste) en dan is dat zwembad altijd geweldig goed meegenomen als het weer wat tegenzit. Roompot Weerterbergen was het deze keer.

De bungalow: wat afgeleefd maar wel ruim (alleen was er geen kinderstoel te bekennen, net toen we toch maar beslisten de trip-trap thuis te laten.).
Het park zelf: in orde, met zelfs nog een leuk stukje bos achteraan en net naast een natuurgebied).
Het zwembad: een degelijk kinderbadje met glijbaan, het grote zwembad mèt golfslag (en max 140 cm diep) en een lekker warm buitenzwembad.

En ‘t was weer leuk:

 • gewandeld,
 • gewaterfiest: zelfs met dit weer, het park is doorweven met kanaaltjes en Filip, Arne en Mats hebben toch wel een gans uur in de kou het park door-ge-water-fietst. En bij terugkomst waren ze alle drie bijna even enthousiast.
 • gezwommen: in vergelijking met een dik half jaar geleden is Mats alle watervrees kwijt, de zwemlesjes hebben duidelijk al geholpen. Nu nu maar hopen dat hij snel leert zwemmen (zodat hij zonder bandjes in het zwembad mag want die Roompot zwembaden zijn daar nogal streng op). En de jongste, die heeft de watermicroob  helemaal te pakken: een uur aan een stuk: trapjes op, glijbaan af, trapjes op, glijbaan af … Hij was ook het enige kindje dat vol jolijt stond te spetteren in het water en die met plezier met z’n volle gezicht in een waterstraal ging staan.  Geen greintje schrik …
 • gegeten: pannenkoeken, frikadellen met kriekjes, spaghetti, en het favoriete receptje van Mats* …
 • gespeeld: de duplo’s waren weer mee en zondagavond stond daar plots een heus podium, met monitors, PA met mengtafel en volgspot (in dulpo wel te verstaan) en ook de gezelschapsspellen zijn nog eens bovengehaald.
 • getekend: vooral Nand dan toch.
 • geschreven: tja, oefenen voor de calligrafie en zowel Arne als Filip wilden zich er ook eens aan wagen ;-).
 • gelezen: vooral tijdschriften (Feeling Wonen, Pub, Inside Internet, Libelle, Humo, …) en terug gestart in een boek dat ik al lang op de kast liggen had.
 • gemasseerd: veel zwemmen, dus droge velletjes en dus maar eens goed smeren uit de pot, gecombineerd door een massage door mama myself. Vooral Mats genoot van de massage en vraagt ondertussen bijna elke avond naar een nieuwe massage.
 • vroeg opgestaan: we hebben geen langslapers in huis (jammer) en maandagmorgen zaten we al om 6:30u in de auto huiswaarts …

‘t is weer voorbij en ondertussen kijken we al uit naar het volgende weekje weg … Dit jaar gaan we er echt van profiteren!

* Mats z’n favoriete gerechtje: ovenschotel met gehakt, rijst, broccoli en currysaus. Ik zal hier binnenkort het gerechtje eens uit de doeken doen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

5 zegjes gedaan op Weekendje weg: Roompot Weerterbergen

 1. Pingback: Waaw … « Schriekstraat 44

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *