Ik ben een online shopper! Het stokje!

Hier het vervolg op mijn blogpost van gisteren.
Wat denken jullie over een virtueel shopping stokje? Geef een antwoord op onderstaande vraagje en link naar deze post (zodat we de stokjes en vooral de antwoorden een beetje kunnen bundelen). Wie het stokje wil, vangen maar!

 1. Welke waren jouw drie laatste online aankopen?
 2. Welke zijn je 5 favoriete online shops (ook al heb je er misschien nog niets gekocht)
 3. Wat was je ultimate shopping experience?
 4. Wat was je grootste online shopping afknapper?

En hier mijn antwoorden:

Mijn laatste drie online aankopen?

1. Een setje prachtige postkaarten van Nina
Het werk van Nina heb een poosje geleden leren kennen. Haar kaartjes doen me wat denken aan de boekjes van Eric Carle. En toen ik op haar blog las dat ze tijdelijk haar kaartjes met een kleine korting verkocht, heb ik toegehapt (ik had daarvoor nog meegedaan aan haar give-away maar naast de prijs gevist). Kaartjes gekocht via Etsy. Het is nog wachten tot de postbode ze één dezer in de bus dropt.

2. Herenondergoed bij Underwear.eu
Filip draagt al jaar en dag slips van Matinique. Ooit eens gekocht als verjaardagskado of zoiets en omdat hij daar reuzecontent van was, zijn we die maar blijven kopen. Eerst kocht ik ze gewoon in Antwerpen in de winkel van Matinique. Na de studies passeerde ik daar niet zo vaak meer maar toen vonden we hetzelfde ondergoed in een winkel in de buurt. En toen we daar zowat de laatste slips/shorts kochten in de solden (want ze gingen stoppen met Matinique), was het gedaan (en moest Filip het maar doen met hetgeen hij nog had in de kast).
Vorig jaar waren een aantal paar van Filip z’n onderbroekjes dringend aan vervanging toe. Even online zoeken leerde me toen dat je ook herenslips op ‘t interweb kon kopen. En er was juist zo’n speciale actie: 5 kopen, 3 betalen. Super, hé. Perfecte afhandeling, en natuurlijk leuk om zien dat de winkelprijs op de verpakking toch nog wel een pak hoger ligt dan de standaard online verkoopprijs. Een paar weken geleden nog een extra lading besteld, weer tegen een fijne korting. En zo weten jullie meteen ook wat Filip onder z’n bovenkleren draagt ;-).

3. Nestkastjes van Vivara
De schoonbroer had “Nestkastje” op zijn kerst-verlanglijstje staan en aangezien schoonbroer ook Vogelliefhebber (met grote V) is, vond ik het nodig naar deftig materiaal te zoeken. Via de site van Natuurpunt kwam ik bij Vivara terecht. Nestkastjes gekocht,  wel betaald via overschrijving. Achteraf nog een klein probleempje gehad met de facturatie (het bedrag op het factuur bij de levering was een paar euro lager dan het bedrag dat ik op de site had gezien), maar dat is snel opgelost geraakt.

Mijn favoriete online shops (en nog niet overal gekocht)

 1. Amazon.com en amazon.co.uk
  Ik ben lichtjes verslaafd aan het kopen van business related – zeg maar usability- boeken. En als het bij Amazon niet vindt, vind je het nergens. In het verleden dus al heel wat gekocht.
 2. De kleine zebra
  Nog nooit iets gekocht, maar wel leuk om gewoon allemaal toffe hippe spulletjes te vinden door her en der te klikken.En ondertussen is daar het maanfabriekje bijgekomen vol met buitenaards leuk speelgoed waar alle kids van dromen.
 3. Lou le chien
  Pas ontdekt, genre Kleine zebra en vol met leuke hebbedingetjes …
 4. Monsters with an attitude
  Ook een online shop voor kids. Pas tegengekomen, me opgevallen door de mooie site met knappe foto’s.
 5. Crocodilo
  Een online shop vol met speelgoed, wat dacht je van deze leuke knikkerbanen,of deze berg moove ? Ben je meer voor lego en duplo, dan kan je terecht bij Creatoys.

Ultimate online shopping experience

1. Messenger Bag van Freitag
Ik heb hier eerder al een post aan gewijd. Vooral de manier waarop je de tassen kan kiezen, de geweldige bevestigingsmail, …  Omdat het totale plaatje zo perfect was, voorlopig mijn ultimate online shopping experience.
En over de messenger bag zelf? Gewoon een handige tas, een beetje apart en lekker groot. Na een paar weken gebruik nog steeds meer dan tevreden van mijn aankoop.

Grootste afknapper
1. La Redoute
Misschien dat het niet zozeer echt online shopping is, maar ik heb me ooit al gewaagd aan het bestellen van een pyjama en lakens via de site van La Redoute. En zoals gewoonlijk zag alles er op foto veel mooier uit als in ‘t echt. De pasvorm was niet je dat en er zat een kleurverschil op de lakens en kussenovertrekken (ook al had ik exact dezelfde kleur besteld).
Online kleren kopen is dus niet mijn ding, misschien wel voor mensen met de ideale maten (maar die zijn bij mij niet op alle plekken even ideaal).  Ik ga we leens gluren bij Mexx of Esprit, maar da’s dan eerder eens kijken of er iets naar mij goesting in hun collectie zit.

Voila mijn bijdrage en ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig naar jullie bijdrage!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in online shopping, stokje. Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Ik ben een online shopper! Het stokje!

 1. Pingback: Stokje « Wij plukken de dag !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *