De grote organizingtest

Tussen één van m’n usabilityboeken zat nog een blaadje dat ik eerder dit jaar uitscheurde, de titel bloklettert “Help! Mijn huishouden is een chaos!”. Ach ja, daarom had ik het bijgehouden.
Het gaat over één of ander boek dat belooft je huishouden op rolletjes te laten lopen …

Juist even gezocht op recensies maar uiteindelijk alleen de “grote organizingtest” gevonden. De test is nogal voorspelbaar (en het is niet voor niets dat ik dat blad ooit uitscheurde) en drukt me nog eens op de naakte feiten:

Je weet best hoe je moet opruimen, maar dagelijks bijhouden is niet je sterkste kant. Daardoor blijft de vaat te lang staan en heeft de stapel strijkwerk de afmetingen van Mount Everest. Je bent veel te druk met belangrijke zaken om je bezig te houden met zoiets onbenulligs als opruimen. Waarschijnlijk ben je nu wel veel tijd kwijt met het zoeken naar je mobieltje en je huissleutels. Lees hoofdstuk 1 en ontdek dat opruimen veel minder tijd (en frustratie) kost dan zoeken. Met een paar minuten per dag kom je al een heel eind.

Misschien dat ik toch eens zo’n of zo’n boek nodig heb, maar moet dan natuurlijk ook weer ergens een plaatsje krijgen …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op De grote organizingtest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *