Logica?

Is het niet logisch dat als je pas zwanger bent, je dit geheimpje eerste alleen deelt met man (en dokter uit noodzaak)?
Is het niet normaal dat je daarna – wanneer je de tijd rijp vindt – dit nieuws aan familie en daarna aan vrienden vertelt?

Zo is het in ieder geval drie keerbij ons gelopen. De eerste keer had mijn vader het na een paar weken wel al door, toen we tijdelijk bij mijn ouders inwoonden en ik doodmisselijk aan tafel zat. Hij heeft goed gezwegen en op 3 maand of zo hebben we de rest van de familie ingelicht.  De tweede keer heeft Arne het goede nieuws met een kaartje eerst aan mijn ouders verteld, mijn moeder lag toen in het ziekenhuis na een zware operatie en ik vond dat ze zo’n goed nieuws wel kon gebruiken. En toen ik pas zwanger was van Nand hebben we na 8 weken eerst de broers en daarna de familie ingelicht bij het verjaardagsfeestje van Arne. Mats heeft toen aan iedereen verteld (beginnende met mijn vader -ik denk dat die toen al iets in de mot had of wist- en schoonmoeder) dat hij OOK grote broer werd. Mijn schoonmoeder moest even gaan zitten en is er een poos niet goed van geweest, een schoonbroer had pas na een paar minuten door wat Mats juist bedoelde, .. Tja, het was duidelijk dat niet iedereen zich aan een nummertje drie had verwacht. En de dagen nadien? Toen hebben de twee grote broers ervoor gezorgd dat de tamtam meer dan z’n werk deed. Op het werk heb ik het nog even kunnen stilhouden, maar op de duur ben je blij dat je -kotsmisselijk- aan je collega’s kan vertellen wat er aan de hand is.

En op dan terug te komen op de clue van het verhaal:
Raar dan toch dat er begin van de week zo’n heisa was rond een uitgelekte zwangerschap op Villa Vanthilt. Ofwel was Stanny Krets net in de buurt toen ene zwangerschapstest werd gedaan of werd “de zwangerschap” hem misschien ingefluisterd door hogere krachten? Soit, hij moet het toch van ergens hebben, en volgens mij zijn er dan drie mogelijke bronnen: de ene helft van K2, haar man, de dokter (de secretaresse en andere wachtenden bij de gyn even niet meegerekend). Ergens klopt er dus iets niet, … Ik zag zelfs vanmorgen zo’n uitspraak van Karen op de voorpagina van GVA in lijn met “Stanny Krets, die man ken ik niet”. Of hoe je van een mug ook een olifant kan maken.

Misschien dat er dringend wat kijkcijfers moeten gescoord worden voor K2 zoekt K3 ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Logica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *