Vallende sterren …

Naar aanleiding van de comment van Hannelore op mijn vorige post:

Men weze gewaarschuwd, met enige regelmaat kijk ik uit op een -ondertussen bekend- anoniem voertuig hier aan de overkant van de straat dat de nodige vallende sterren uitdeelt.

Als je zoals wij woont aan een drukke steenweg waar het vooral ‘s morgen en ‘s avonds best druk kan zijn en er gewoonlijk sneller dan de aangegeven 70 km/uur wordt gereden, dan ben je natuurlijk heel blij dat er in ieder geval gecontroleerd wordt op overdreven snelheid. Alleen spijtig dat ik er bijna mijn klok op gelijk kan zetten wanneer ze hier staan te flitsen.

En als ze de inkomsten uit dat geflits zouden gebruiken voor een veilige oversteekplaats voor fietsers hier een beetje verder, dan mochten ze voor mijn part hier elke dag staan (en zou ik ze op woensdag met plezier een koffietje aanbieden).  Spijtig dat vadertje staat met de centjes gaat lopen en nog eens spijtig dat ze hier in de gemeente alleen investeren in het vernieuwen en veiliger maken van dorpskernen. Een betonbaan uit de jaren stilletjes, soms hoor je de snelheidsduivels al van ver aankomen: gedoik, gedoik, gedoik (en hiermee doe ik dus een magere poging om het effect van een raceauto op heel ongelijke betonplaten na te bootsen). Soms wenste ik dat iedereen met een getuned jhonnybak zou rondrijden, die gasten halen hier amper 50 per uur, heb ik gemerkt. Sneller rijden, betekent voor hem brokken maken want hun verlaagd chassis en bumper kunnen de geweldige niveauverschillen hier in de straat niet aan.

Bij deze, men weze gewaarschuwd de volgende keer jullie hier passeren. En ook zonder dat anonieme voertuig mag hier maar 70km/u gereden worden. Mijn drie spelende kinderen (wijselijk van de straat gescheiden door een goeie bekaert draad) zullen u dankbaar zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *