Speelgoedmuseum

Om mijn vakantie mooi af te sluiten gingen we vorige week zondag naar het Speelgoedmuseum. Het was ondertussen weer twee (of drie) jaar geleden dat we daar nog waren en met twee playmobil-fans in huis, moesten we zeker de Playmobil tentoonstelling gezien hebben. De Playmobil tentoonstelling was super. En aan het enthousiaste geroep van de twee oudste zonen was duidelijk af te leiden dat zij ook genoten. Zelfs mama en papa hebben nog wat geleerd over Playmobil.  Oorspronkelijk waren de mannetjes ontworpen bij een reeks autootjes en Playmobil is in exact hetzelfde jaar als mama geboren.

speelgoedmuseum

Wat mama  interesseerde waren de grote playmobil mannetjes van zo’n 50cm hoog. Ik had ze ook al gezien bovenop de Playmobil rayon in onze vaste speelgoedwinkel en had me toen al eens voorgenomen uit te zoeken of zo’n grote mannetjes ook te koop zouden zijn. Helaas, na een mail aan Playmobil België kreeg ik al heel snel antwoord (van klantenservice gesproken) dat de grote mannetjes alleen voor point of sales materiaal gebruikt worden en dus niet worden verkocht. Blijkbaar verkopen ze wel een formaat in kunsthars van zo’n 20cm groot, maar zo’n exemplaar kost 120 euro. Veel geld dus … Het zal een speelkamer worden zonder groot playmobil mannetje of mocht er iemand betere connecties hebben, dan hoor ik het graag ;-).

Na Playmobil zijn we dan nog eens door de permanente tentoonstelling gegaan om uiteindelijk beneden bij de cafetaria aan te komen. De permanente tentoonstelling stelde mij wat teleur en het leek me vrijwel identiek hetzelfde als bij ons vorige bezoekje.

Wat ronduit tegenviel was de speelruimte voor kids van 2 tot 6 naast de cafetaria. Elk stuk speelgoed dat ik daar zag mankeerde wel iets. Een loopauto zonder stuur, een loopfietsje met maar één steunwieltje, een schommelboot met een ontbrekend handvat, een activityding met platte batterijen,  noem maar op. En dan stel ik me dus vragen. Is zo’n speelgoed nog veilig en verantwoord? Qua imagobuilding is dit wel een geweldige zet. Je gaat mij niet zeggen dat ze bij het speelgoedmuseum niet aan gratis speelmateriaal raken, meer nog, ik zou denken dat bedrijven blij zouden zijn als hun producten in de speelzone zouden staan.

Gelukkig dat er voor de grotere kids nog sjottertafels stonden en die vielen bij Arne duidelijk in de smaak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *