Gelezen

Eindelijk nog eens een boek ten einde gebracht:

“Ze zijn wat je ze te eten geeft” van dr. Alex Richardson over hoe voeding het gedrag, de stemming en de schoolprestaties van je kind kan verbeteren.

Waar komt het uiteindelijk op neer: gezond en gevarieerd eten. Veel fruit, groeten en vezels en de consumptie van geraffineerde voedingsmiddellen beperken. Ik denk dat we al redelijk gezond aten, maar dit boek heeft me wel verder doen nadenken en ik geloof effectief dat bij sommigen voeding echt wel een effect kan hebben op het gedrag.

Ik ben dus ook wel wat kieskeuriger geworden wat betreft het eten dat gekocht wordt hier. Ik denk dat het verschil tussen de goedkope en duurdere voedingsmiddelen niet altijd alleen het merk is, maar ook vaak ook wat er nu effectief inzit. 
Neem nu melk, Filip is een fervent drinker van het pure spul. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor de melk van bv. Campina of Joyvalle tov. de goedkopere winkelmerken (net zoals een wijnkenner waarschijnlijk het verschil proeft tussen een goedkope en dure wijn).

Gisteren las ik nog een interview met Sabine de Vos die twee keer werd getroffen door baarmoederhalskanker. “Eigenlijk dragen we slecht zorg voor onszelf. We geven fortuinen uit om onze buitenkant te conserveren, maar zo lang er aan de binnenkant op het eerste gezicht niets hapert, zijn we tevreden.”

Denk daar maar eens over na…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gelezen. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *