Het zesde zintuig & de bewoonde wereld

Van jongs af al houd ik van lezen. Ik vond het vroeger geweldig om boeken te kiezen in het jeugdboekenrek van de lokale afdeling van onze bib. Mijn oom was (en is nog steeds) lid van het Davidsfonds en elk jaar mocht ik dan een boek kiezen uit hun boekenlijst. Ik ben opgegroeid met Thea Beckman en Jan Terlauw. Vakanties bracht ik vaak al lezend door, in de zetel, op bed, aan tafel, op toilet, tot ergernis van mijn moeder want hoe vaak heeft ze me niet moeten vragen om dat boek nu eens een keertje weg te leggen en eindelijk eens iets nuttigs te doen (want lezen werd als “niet-nuttig” bestempeld.)
Ik herinner me zelfs dat ik een klein notaboekje bijhield met de lijst van boeken die ik las, met telkens een eigen samenvatting in 3 lijnen en waardering. Ik vermoed dat dat boekje nog ergens op de zolder rondslingert bij mijn jeugdherinneringen.
Jaren later heb ik dat lijstje opnieuw opgestart, maar dan digitaal in excel, ook dat heb ik een paar jaar volgehouden maar sinds de geboorte van Mats is dat danig verwaterd (maar ergens zal dat lijstje nog wel staan op de -bijna niet meer gebruikte -desktop op onze bureau).

M’n ambitieuze plannen om nu eindelijk wat meer te lezen leken op een dwaalspoor te komen. Ondertussen is het me wel gelukt een boek gelezen te krijgen: “Het zesde zintuig” van Marianne Fredriksson.
In het verleden heb ik al wel meer van Fredriksson gelezen: Anna, Hanna en Johanna, Inge en Mira, Simon, Elisabeths dochter en de nachtwandelaar. Ik las pas nog dat Marianne Fredriksson in februari van dit jaar overleden is.

Het boek dat ik eerder deze zomer las was “De bewoonde wereld” Nicci French. Ik weet niet of het toeval is maar de boeken van Fredriksson en French staan wel in hetzelfde rek in de bib en ook van Nicci French heb ik al wel een paar boeken achter de kiezen.

Een blik op hun site brengt me tot dit “al-gelezen” boekenlijstje:

Het geheugenspel
Het veilig huis (waarvan ik een paar weken geleden nog een verfilming zag op vijftv)
Bezeten van mij
De rode kamer
De verborgen glimlach
Verloren
De bewoonde wereld

 En het volgend boek op mijn lijstje? Da’s andere koek: “Emotional Design” van Donald Norman om mijn “usability” honger te stillen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gelezen. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *