Summer trip 2018: London, baby!

Als je de volgende vakantie nodig hebt, om een verslag te schrijven over de vorige vakantie… tja, dan wil dat zeggen dat je het erg druk gehad hebt de voorbije weken. Maar dat verslag, dat moest en zou er komen.

Bij deze…

Wachten tot eind augustus om je zomerverlof in te zetten, is misschien niet zo’n goeie zet. Maar geduld wordt beloond… met veel goesting draaiden we op een vroege donderdagmorgen onze summer trip 2018 in gang. Met de auto richting Calais om daar met de Shuttle door de Eurotunnel aan de overkant van het kanaal te raken. Ter info: reserveren doe je op voorhand. Ben je wat te vroeg, dan kan je gratis één of twee treinen vroeger nemen. Ben je heel veel vroeger (zoals we bij onze terugtocht mochten merken), dan moet er wel een meerprijs betaald worden om vroeger verder te kunnen.

Onze rit verliep vlot. Ook het links rijden wende snel. Rond 11u arriveerden we bij onze Londense Airbnb. We huurden ook een garage zodat de volgeladen auto veilig binnen stond. Even later begon ons Londens avontuur.

appartement londen
Met de metro (Cindy en Anneleen, bedankt voor het lenen van de Oyster cards) ging het richting de Emirates air line cable car. Een plezante manier om aan de overkant van de Thames te raken van waar het te voet verder ging richting Greenwich park.

londen-fly-emirates

Na een lekkere lunch kuierden we door de park, genoten we van het machtige uitzicht en bezochten we het Royal Observatory. Wie daar ooit zelf ook eens zou passeren, moet zeker een kijkje nemen in de camera obscura ruimte. Echt maf!

Greenwich park

Daarna ging het met de boot richting centrum Londen om daar over Westminster Bridge richting de London Eye te gaan. Westminster Bridge was vuil en leek meer op een festivalterrein. De London Eye was duur. De tol van het massatoerisme?

london eye

Eten deden we bij Strada. Niet direct een hoogvlieger en vooral erg lawaaierig, maar we hadden in ieder geval wel gegeten.

“Vandaag was een dag vol nieuwe ervaringen” was de uitspraak van Nand toen we de trappen af gingen richting metro om terug te gaan naar het appartement. En hij had compleet gelijk. De zonen maakten kennis met een stad waar ze nog nooit geweest waren. Namen voor het eerst in hun leven de Londense Metro, genoten van het uitzicht over Londen.

hyde park

Dag twee gingen we voor een ontbijt bij Costa’s, een big bus tour, lunchen in Hyde park en een bezoekje aan het Science museum. Eten deden we bij Nando’s vooral omdat Nand het max vond in een restaurant te eten dat zo goed als naar hem vernoemd is. Zoon content, wij ook content.

science museum londen

Zaterdagmorgen gingen we ontbijten bij Starbucks en niet veel later zaten we in de auto richting Pembrokshire. Filip vertrouwde blindelings op Waze zodat we even later pal door de City passeerden. Lichte paniek toch wel, decongestion zone… en een paar minuten later reden we gewoon langs Trafalgar Square. Gelukkig was het zaterdag, absoluut geen druk verkeer en blijkbaar een dag je dat niet moet betalen om door die decongestion zone te rijden. Oef!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *