Verliefd op de Ardennen

la rose des vents nisramont

We hadden ons geen beter weer kunnen wensen, we hadden ons geen mooier plekje in de Ardennen kunnen wensen.
Vorig jaar al werd de beslissing genomen om voor het lang weekend van Hemelvaart 2017 richting Ardennen te trekken want daar waren we met de bende nog niet geweest. Een shortlist werd gemaakt, en niet snel daarna geboekt.
Toen de weersverwachtingen begin die week er alleen maar beter op werden, werd de goesting om te vertrekken alleen maar groter.

La rose des vents - Nisramont   nisramont uitzicht

La Rose des Vents In Nisramont (een gehuchtje van La-Roche-en-Ardenne) was een voltreffer, het uitzicht magnifiek en adembenemend (ik zou dagen kunnen blijven kijken). Het binnenzwembad één en al luxe (vooral voor ons nageslacht) en de jacuzzi alleen maar genieten.

La rose des vents - zwembad
Gelegen boven op een berg met bijna een 360 graden uitzicht dat kilometers ver reikte, in een straatje waar geen verkeer passeert (en dus slapen in een doodse stilte), een mooi interieur,… Kortom alle ingrediënten om van “effeweg eyecandy” te spreken.

Wat hebben we gedaan:

  • Genoten van het weer, de locatie en het gezelschap
  • Het zwembad volop benut
  • Bezoekje aan het Château de la Roche
  • Natuurwandeling met gids Jan: Wij proefden eetbare kruiden, leerden over de Ourthe en stapten op een avontuurlijk pad langs de Ourthe.
  • Kayak, tof en plezant wat betreft het Kayakken (de rest vertel ik één dezer in een nieuwe blogpost)
  • Een paar avontuurlijke avondwandelingen (meestal ladies-only)
  • Een namiddagje spelen langs de oevers van de Ourthe

nisramont-kayak

Gewoon vijf dagen genieten en vooral beseffen dat onze Belgische Ardennen echt niet moeten onderdoen voor het buitenland. Als ik het geld zou hebben, ik zou zelf overwegen een lapje bouwgrond daar te kopen om ooit naar daar te verkassen als onze oude dag is aangebroken. Mijn eisen liggen wel hoog, want het plekje mag geen passerend verkeer hebben en het uitzicht moet van hetzelfde niveau zijn als wat we vorige weekend mochten ervaren.

nisramont_tuin2

Graag meer van dat!

 

Save

Save

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Verliefd op de Ardennen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *