Roadtrip Aisne – dag 4: uitbollen op Axo’Plage

Paasmaandag. De laatste dag van onze roadtrip zetten we in met een brokje cultuur: Caverne du dragon, ofte het drakenhol, waar we een rondleiding krijgen in de voormalige steengroeven. Tijdens WO1 verbleven hier heel wat soldaten in mensonwaardige omstandigheden. De rondleiding was deze keer in het Frans (en de puber vond dat niet leuk).

Caverne du dragon

Caverne du dragon

Onze bestemming voor de namiddag was Axo’Plage een recreatiedomein in Monampteuil,  in de buurt van Center Parcs Lac d’Ailette. Het domein deed me misschien een beetje denken aan het Zilvermeer (al kan ik niet zeggen wanneer ik daar voor het laatst was). Het is een groot domein waar het aangenaam wandelen was in het lentezonnetje. Her en der staan speeltuigen (waarop duidelijk de richtleeftijd van de kinderen vermeld staat). Het grappig ventje aan de ingang heeft mijn hart gestolen.

Axo Plage

De zonen hadden het meer voor de piratenboot die vrolijk heen en weer bewoog. Verder zijn er natuurwandelpaden, is er een uitkijktoren met observatiehut. Er is ook een mooi zandstrand naast het meer waar het in de zomer fijn vertoeven zal zijn (soit, onze zonen hebben die zomer niet nodig om zich op een zandstrand met water bezig te houden). Het park is enorm goed verzorgd, alles netjes, geen rondslingerend afval (honden zijn er zelfs niet toegelaten).

Axo Plage

Langs het domein passeert ook een wandel- en fietspad, la Voie Verte die een paar bezienswaardigheden, de mooie natuur en ontspanning op een aangename manier verbindt. Een apart fiets- en wandelpad wil ook zeggen dat je minder moet roepen op de kinderen dat ze moeten oppassen voor passerende auto’s (en dat is voor mij een groot voordeel).

De Brasserie waar we ’s middag aten was niet je dat. Eigelijk was het ook helemaal geen brasserie maar eerder een friterie. De keuze was erg beperkt (frieten, croque of panini). De panini’s die we kregen waren nogal zwart aangebrand en niet direct hoogstaande cuisine. U weze gewaarschuwd.

Maandagnamiddag was het ook Paaseieren rapen op Axo’Plage. Overal in het park zaten ronde houtjes in een fel kleurtje verstopt die de kinderen aan een standje konden omruilen voor chocolade Paaseieren. Onze zonen hadden direct een paar Franstalige vriendjes en dat is altijd tof. Op het werk zit ik dagelijks tussen talrijke nationaliteiten en ik merk toch dat dat een verrijking is.

Axo Plage

Rond 16u gaven we onze laatste bestemming van de dag ’thuis’ in de GPS in. Op 2,5 uur stonden we aan onze voordeur. Het bewijs dat vrijdag een uitzondering was.

We werden uitgenodigd door het Agence de Développement et de Réservation Touristiques van Aisne . Alles hier geschreven, is mijn onze eigen mening.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , , . Bookmark de permalink.

Hier kan je niets meer toevoegen.