Naar Oostenrijk?

Binnen een paar weken zal de GPS ons richting Oostenrijk sturen met een tussenstop in Duitsland. Oostenrijk is nog één groot vraagteken. De locatie en ons verblijf in Brand, daar heb ik geen twijfels over, dat gaat dik in orde zijn. Wat we daar allemaal zullen doen, dat blijft de vraag. We waren nog nooit in de bergen en ik zal eerlijk zijn, niet iedereen hier staat te springen om een paar bergwandelingen te maken.

Ik moet er dringend eens een landkaart bij halen. We zitten dicht bij de grens met Lichtenstein en Zwitserland, dus daar kunnen we ook wel eens gaan kijken. De reisgids die ik uit de bibliotheek meebracht, geeft me weinig informatie. Is er zo weinig te zien of te doen of is het gewoon een slechte reisgids?

Lunersee Brandnertal

Lünersee – beeldmateriaal: Brandnertal

Wat heb ik al gevonden:

  • En er is daar een stuwmeer in de buurt bij de Lünersee met een kabelbaan. Het beeld is in ieder geval indrukwekkend. Zolang er maar niemand hoogtevrees ontwikkelt.
  • Zwemmen in de Natuurbadesee. Hoeveel kans heb je daar op aangename buitenzwemtemperaturen?
  • Het Kletterpark, aka klimpark. Hier is dat heel goed meegevallen en volgens de uitleg zou Nand ook makkelijk moeten kunnen meeklimmen. Doen, dus!
  • Misschien kunnen we ook deelnemen met één van deze activiteiten. Mats vindt die kruidenwandeling al wel iets. Alleen, hoe gaat dat met de taal zitten?
  • Een blotenvoetenpad, dat is ook wel plezier.

Of we onze fietsen gaan meepakken, dat weet ik ik nog niet. Is dat te doen, fietsen in Oostenrijk? Ik vermoed dat fietsen in het dal wel moet lukken, al is het maar om ‘s morgens met de fiets brood te halen bij de bakker, maar is dat ook veilig? Hebben ze daar bijvoorbeeld al van fietspaden gehoord?

Gek, hé, door deze blogpost te schrijven en door al die machtige bergfoto’s te zien, heb ik ineens enorm veel goesting gekregen in onze vakantie en Oostenrijk.

Het Pinterest board vol bezigheden wordt weer met veel plezier gevuld en natuurlijk zijn al jullie tips welkom!

Mats zou graag sneeuw zien in de bergen, zou ons dat lukken?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Naar Oostenrijk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *