Naar Oostenrijk?

Binnen een paar weken zal de GPS ons richting Oostenrijk sturen met een tussenstop in Duitsland. Oostenrijk is nog één groot vraagteken. De locatie en ons verblijf in Brand, daar heb ik geen twijfels over, dat gaat dik in orde zijn. Wat we daar allemaal zullen doen, dat blijft de vraag. We waren nog nooit in de bergen en ik zal eerlijk zijn, niet iedereen hier staat te springen om een paar bergwandelingen te maken.

Ik moet er dringend eens een landkaart bij halen. We zitten dicht bij de grens met Lichtenstein en Zwitserland, dus daar kunnen we ook wel eens gaan kijken. De reisgids die ik uit de bibliotheek meebracht, geeft me weinig informatie. Is er zo weinig te zien of te doen of is het gewoon een slechte reisgids?

Lunersee Brandnertal

Lünersee – beeldmateriaal: Brandnertal

Wat heb ik al gevonden:

 • En er is daar een stuwmeer in de buurt bij de Lünersee met een kabelbaan. Het beeld is in ieder geval indrukwekkend. Zolang er maar niemand hoogtevrees ontwikkelt.
 • Zwemmen in de Natuurbadesee. Hoeveel kans heb je daar op aangename buitenzwemtemperaturen?
 • Het Kletterpark, aka klimpark. Hier is dat heel goed meegevallen en volgens de uitleg zou Nand ook makkelijk moeten kunnen meeklimmen. Doen, dus!
 • Misschien kunnen we ook deelnemen met één van deze activiteiten. Mats vindt die kruidenwandeling al wel iets. Alleen, hoe gaat dat met de taal zitten?
 • Een blotenvoetenpad, dat is ook wel plezier.

Of we onze fietsen gaan meepakken, dat weet ik ik nog niet. Is dat te doen, fietsen in Oostenrijk? Ik vermoed dat fietsen in het dal wel moet lukken, al is het maar om ‘s morgens met de fiets brood te halen bij de bakker, maar is dat ook veilig? Hebben ze daar bijvoorbeeld al van fietspaden gehoord?

Gek, hé, door deze blogpost te schrijven en door al die machtige bergfoto’s te zien, heb ik ineens enorm veel goesting gekregen in onze vakantie en Oostenrijk.

Het Pinterest board vol bezigheden wordt weer met veel plezier gevuld en natuurlijk zijn al jullie tips welkom!

Mats zou graag sneeuw zien in de bergen, zou ons dat lukken?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Naar Oostenrijk?

 1. Wapiti zegt:

  Oostenrijk! Super!
  Heb je hier al eens rondgeneusd? http://www.brandnertal.at/nl/
  Er valt op vakantie altijd meer te beleven dan je verwachtte. Misschien zijn de boeren wel aan hun oogst bezig (pikdorsers?). Als het Naturfreibad aangeprezen wordt, zou ik dat zeker bezoeken. Ik heb jaaaren geleden heerlijke uren doorgebracht aan zo’n Freibad in de buurt van de Bodensee. Echt niet zo koud als je zou denken.
  Enfin, ik ben een Oostenrijkfan!
  Veel plezier!!!

 2. Liese zegt:

  Brand is geweldig :-)

  Wij waren daar met 2 gezinnen met samen 5 kindjes tussen 1 en 6 jaar. We deden daar alles te voet, het is echt een heel rustig, klein dorpscentrum. Je kan fietsen meepakken maar uiteraard altijd veel hellingen op uw weg. Wij deden alles te voet.
  Wij hebben 4 keer een wandeling gemaakt. Telkens in de voormiddag gewandeld, in de namiddag hebben we ons geïnstalleerd in het Natuurbadesee. Dat is koud water maar er is een groot stuk ondiep gedeelte waar ze met netjes visjes kunnen vangen of met steentjes spelen. Er is ook op hetzelfde terrein een beekje waar ze dammekes kunnen bouwen, een familieglijbaan, en een grote modderpoel (kunstmatig aangelegd) waar ze zandkastelen kunnen bouwen. En er is een cafetaria. Langs het natuurbadsee ligt ook een restaurant wat heel goed was en kindvriendelijk.
  Het blotevoetenpad is ook supertof met de kindjes. Met de lift omhoog, dan doe je het pad, aan het einde van de wandeling passeer je een boerderij met een waterbak waar je verkoeling kan zoeken (het was warm toen wij daar waren) en je iets kan eten en drinken.
  We zijn ook met de lift omhoog gegaan naar het stuwmeer en daar hebben we een wandeling gemaakt naar een berghut die verderop lag. Dit is wel al echt bergenwerk dus zeker stevige stapschoenen nodig en een fleece voor boven. Er lag toen ook veel sneeuw nog, dus laatste stuk was ploeteren door de sneeuw. Maar magistraal uitzicht, heel tof. De jongens van 5 en 6 hebben dit zelf gestapt. Voor de kleintjes hadden we draagzakken.
  We hebben ook de wandeling gedaan door de Burser schlucht. Een heel toffe wandeling langs een rivierbedding, in een ravijn met veel houten paadjes. Ook fijn met de kinderen.
  We zijn ook eens naar de Kesselfall gewandeld. Dat is een grote waterval.
  In Brand kunnen de kindjes ook 2x per week gratis een ritje maken in de plaatselijke manège.
  En er is ook in het dorp zelf een Streichelzoo. Een dierentuintje tegen een berghelling. Ook tof om door te wandelen, en ook gratis.
  We zijn eigenlijk nooit verder gereden, met Brand alleen krijg je de week goed gevuld. Veel plezier daar!

 3. Cathy Verschoore zegt:

  Bespaar je de moeite om naar Liechtenstein te gaan, daar is werkelijk niets te zien dat je ook niet dichter bij Brand kan vinden…
  Moest een stukje in de auto zitten geen probleem zijn: in Bad Ragaz (in Zwitserland) heb je een heel indrukwekkende kloof/grot waar je heen kan wandelen, ideaal op een snikhete dag. Er is ook een schitterend openluchtzwembad.