Naar Bobbejaanland

We kregen een dagje Bobbejaanland aangeboden. Laten we eerlijk zijn, de laatste keer dat we een pretpark aan de binnenkant zagen was Legoland vorig jaar. De laatste keer dat ik Bobbejaanland bezocht? Wel, dat moet zo’n 22 jaar geleden zijn. Wat ik me herinner? Opnames van 10 om te zien en de doorbraak van Clouseau.

Alleen met drie kinderen, dat zag ik niet zitten. We vroegen vrienden- doorwinterde pretparkliefhebbers- mee om ons wegwijs te maken in de pretparkwereld.

De meningen aan het eind van de dag varieerden tussen: ‘die laatste attractie was echt de leukste van de hele dag’, ‘ik vond het wel tof’, en ‘gaan we in augustus terug als mijn gips eraf is?’

We hebben ons dus wel geamuseerd. Het was Smurfendag. We werden verwelkomd door Grote Smurf, Smurfin en Cowboy-Smurf en mochten met hen op de foto. Nand knuffelde er op los.

bobbejaanland
De Magic Bubble Show was echt wel de moeite. Als je zelf van plan bent Bobbejaanland te bezoeken deze zomer: zeker doen. Wat je allemaal kan doen met een bus Dreft en wat glycerine. Maf!

Bobbejaanland magic bubble show

De rest van de dag, gingen we van attractie tot attractie. Nand is duidelijk uit ander hout gesneden dan zijn grote broers: hij draaide zijn hand niet om voor een rollercoaster en wilde liefst van al nog een keertje in de Okidoki en de Bob Express. Hij bleek ook net op de magische grens van 1,2 meter te zitten en mocht daarom net iets meer dan zijn vriendje dat mee was.

Bobbejaanland king kong

Big Bang zorgde voor meer buikkriebels dan verwacht. De Bootvaart mocht misschien opgeleukt worden met smurfentafereeltjes (misschien een tip voor de baas daar?). El Paso werd vooral gewaardeerd door Arne en Mats; Flying Orca en Horse Pedalo waren gewoon tof. Hoogtepunt en tevens afsluiter van de dag was El Rio. Nand vond het de ‘allerleukste attractie van de dag’ en ook Mats vond die super en nat.

Bobbejaanland El Rio

Zielepoot (letterlijk en figuurlijk) van de dag was toch wel Arne. Hij belandde daags voordien in het gips en heeft de hele dag beleefd vanuit de bolderkar. Gelukkig waren er toch een paar attracties die hij met krukken kon doen.

Bobbejaanland

Nand wil zeker terug, en dat zegt genoeg.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *