Weekendplannen

Het weekend, altijd veel te snel voorbij, altijd veel te druk (weer veel te veel te bij elkaar). En voor volgend weekend zal het niet anders zijn, die één dag extra gaat het verschil niet maken.

Om te beginnen zijn daar de vaste weekendactiviteiten van de kroost, zij het tekenschool voor de ene, zwemlessen voor alle drie (al moet ik eerlijk toegeven dat 2/3 al meer dan behoorlijk kan zwemmen).
Per uitzondering, maar momenteel maandelijks gaat de oudste zoon zijn programmeerkunde bijschaven. Coderdojo noemen ze dat. Een dikke aanrader, maar ik roep best niet te luid want anders is de volgende reeks misschien al uitverkocht nog voor ik op een submit knop kon drukken. Update: Gelukkig was mijn innerlijke agenda in de war … en zat die een weekend verkeerd. Oef!

Gezien die oude zoon vanaf woensdag zijn hoogstpersoonlijke identiteitskaart mag gaan afhalen, zal dat waarschijnlijk ook iets voor zaterdag zijn. Voor wie het nog niet weet – ik mocht het aan den lijve ondervinden – je mag die kaart pas gaan afhalen als uw telg effectief 12 is. Kom je een paar dagen te vroeg? Je wordt onherroepelijk terug gestuurd.

Die oudste zoon heeft plannen om een paar van zijn Minecraft maten uit te nodigen voor een computeravondje. Een bende puberende jongens over de vloer, hoe ga ik dat best aanpakken?

O ja, en dan is er daar nog een bestelling in een Antwerpse winkel die ik eigenlijk al een paar maand geleden kon  afhalen. Op weekdagen zit ik bijna constant in Brussel. In het weekend? Sinds de NMBS besliste om de treinrit uit te breiden met een busrit en zo het traject van 25 minuten naar 1 uur én 22 minuten te verlengen, zal dat ook niet voor dit weekend zijn (onderhoudswerken noemen ze dat). Of ik moet gewoon de auto pakken …

Zondag is het partytime voor de familie. Dubbel feestje trouwens. Arne was pas jarig maar Mats moet ook nog gevierd worden. We gaan er een heus pensenfeest van maken. Tja, ergens rond de 30 man. Het kot gaat hier vol steken.

Bij deze zal de zondag ook wel gevuld zijn. Of misschien ook niet, want zaterdag en zondag is daar ook nog Designmarkt in Gent en wil ik best deze designklassieker met eigen ogen zien. Och, misschien vind ik nog wel ergens een gaatje (alleen, heeft iemand enig idee hoeveel tijd ik daarvoor moet uittrekken?).

Maandag uitblazen? Dat had je gedacht. De middelste zoon zei eerder deze week dat hij wel eens naar de boekenbeurs wil. Enige optie is natuurlijk nog maandag, de laatste boekenbeursdag.

En dus … nog voor we het echt beseffen zal ook dit lange weekend om zijn.
Alvast een fijn, druk, rustig of wat dan ook weekend gewenst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Weekendplannen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *