Lego heaven

De allereerste Lego-shop in België dat mochten we niet missen: een fijne ontvangst (ook complimenten aan de catering), heel veel Lego (natuurlijk) en bekend blog– en twittervolk.

Mats kreeg de eer Tom de hand te schudden. Nand ging direct een stapje verder en gaf giant Tom direct een stevige knuffel (Het ging net iets te snel voor een foto). Ja, de zonen en Lego (of Duplo): een perfect match!

Lego Store

We zagen hoe je de inhoud van een doos kan bekijken in 3D en mochten ook heel veel bouwen (de zonen dan toch). Nand verslond de lekkerste boterham die hij ooit at, een heuse Lego-boterham.

De nieuwe Mindstorms stond er ook te blinken (net als Arne zijn ogen bij de aanblik).

Lego shop

Arne kreeg de kans om Lego ontwerper Marcos Bessa (dit bouwwerk is van zijn hand) te vragen naar een goeie oplossing voor onderstaand probleem (moeder fungeerde als tolk).
Dit is hoe onze living er op dit moment bij ligt (u begrijpt wat ik bedoel?):

legomat

Om het in een paar woorden samen te vatten: de ideale oplossing bestaat niet, en je doet best wat je zelf het makkelijkst vindt. Je kan beginnen met te sorteren op kleur en per type (staafjes, tandwielen, …). Van die bakjes voor nagels en vijzen kunnen wel handig zijn.

In tegenstelling met de drukte en onpersoonlijkheid in de Lego-shop in Billund, was het hier aangenaam vertoeven met vriendelijk en behulpzaam personeel. Ook toffe inrichting, wat anders, helemaal in het Lego thema.

Moeder die ziet natuurlijk kansen. Ik moet wel nog even checken of in Wijnegem ergens mijn favoriete merk verkocht wordt. Misschien zijn de zonen binnenkort wel te overtuigen voor een voormiddagje shoppen aldaar. Eerst een paar winkels en afsluiten met de Lego Store. Ze verkopen daar ook de collectors items die je in de gewone speelgoedwinkel echt niet vindt. Een extra motivator, niet? The perfect deal, mijn gedacht.

Wie de Lego Store zelf wil gaan bewonderen: Wijnegem Shopping Center – Ingang 5 – Gelijkvloers (ergens rechts als je via Ingang 5 gaat).

De zonen zijn ondertussen serieus in actie geschoten. Arne produceerde afgelopen weekend dit voertuig. Het rijdt vooruit, achteruit, links en rechts en via een of ander ingenieus systeem kan de schoep omhoog, omlaag en gekanteld worden. Eerdere creaties ziet u hier, hier, hier of hier.

Legoauto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Lego heaven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *