HP stad

Begin augustus hadden we bezoek. We kregen zomaar even twee weken een printer op logement, met de welluidende naam HP Photosmart 5520. Onze vriend was ook een beetje kinderamusement in vermomming, want hij werd vergezeld van een HP Holiday Survival Kit. De zonen mochten zich eens goed uitleven en vooral: printen naar hartenlust. Moeder is (soms) spaarzaam en eco-vriendelijk ingesteld en dus mag er hier niet zomaar één, twee, drie geprint worden.

We werden uitgedaagd om een kunstwerkje te maken met behulp van de HP Photosmart 5520 en dus gingen de zonen aan de slag. Eerst een brainstorm: wat gaan we maken, en vooral hoe? Een kunstboom, een grootse tractor, misschien een stad?

Fijne collega Peter stelde voor Foldify een keertje te testen, een app voor iPad waarmee je vouwfiguurtjes kan maken. En toen waren ze vertrokken, er werd volop gewerkt op de iPad en misschien nog meer geprint want met één enkel gebaar (ofte een vingerklik) rolde er een velletje uit de printer. Nooit geweten dat printen zo makkelijk kon zijn vanop een tablet.
Spelbreker was het goede weer, dat ervoor zorgde dat het bij printen bleef. Het knippen en plakken schoot erbij in. Moeder had nochtans grote plannen (enig idee waar ik gratis software kan vinden om een stop-motion filmpje te maken?).

Ondertussen hebben we toch een fijne knutselwerkje klaar (eindelijk): HP stad is geboren!

HP-stad

In HP-stad is iedereen welkom. Natuurlijk, want onze one and only inwoner Mister S. is dringend op zoek naar gezelschap. Een pittige dame zou hij wel kunnen appreciëren. Gelukkig staat de wagen van de melkboer al klaar en zijn er vervoersmogelijkheden alom.
In HP-stad groeien ook heel speciale bomen. Zo hebben we een mega-vliegezwam en het pronkstuk van ons bos: de multivruchtenboom. Wie dorst heeft kan vers multivruchtensap drinken. Zoals Mister S. zegt: “In HP-stad is het fijn wonen!”

Voor wie nog niet overtuigd is, het is ‘s nacht ook lekker romantisch in de straat van Mister S.. Daar zorgt de straatverlichting van handyman A. natuurlijk voor (zo is kapotte kerstboomverlichting nog voor iets goed). Ter info: mijn fototoestel is uitgeleend aan een hoogzwanger stel. Vandaar dat u het met deze iPhone foto’s moet doen.

stad bij nacht

Wie zich geroepen voelt: er ligt hier nog een pak printjes klaar. De schaar krijg je erbij!

te knippen

De printer is gedegen getest. De handleiding hebben we bewust links laten liggen (als moeder die met gebruiksvriendelijkheid bezig is, moet dat gewoon).

  • Scannen? Op ‘t werk hadden ze een kopie van mijn identiteitskaart nodig en dat ging vlotjes. ‘Scannen’ kiezen, mijn e-mail adres ingeven en klaar was kees.
  • Kopiëren? Receptje eronder, receptje in tweevoud eruit. Makkie!
  • Printer instellen? Meestal een grote nachtmerrie, in dit geval niet. Printen ging direct voor PC (of was dat omdat zowel Arne als Filip een HP laptop hebben?); bij mijn Mac zero problemo’s.
  • Printen op fotopapier? Ik printte een foto op Everyday fotopapier en dat was voor mij dik in orde.
  • Faxen? Wie doet dat nu tegenwoordig nog?
  • Wireless printen? Dikke luxe! Alleen jammer dat het printje nog niet afgevlogen komt daarna.

Mijn gedacht? Een degelijke allround printer die echt lijkt te luisteren als je hem iets vraagt.
Sinds begin juli staat er hier op de bureau een nieuwe Canon printer en in gebruik lijkt me de HP net iets makkelijker (en neen, ik ben niet omgekocht).

<update> Gisterenavond weer serieus zitten klooien om vanop Arne zijn notebook een document van zijn Sprint uit te sprinten op onze Canon. En na langs proberen het gewoon opgegeven. Waarom ging printen op de HP printer zonder enig probleem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Getest. Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op HP stad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *