Denemarken: dag 13 – Trolley-cycling

Tussen Norre Nebel en Nymindegab ligt een oude spoorweg waarover je kan fietsen met een railbike. Omdat het gisteren niet lukte, staat dat voor deze voormiddag op de agenda. En ook al lagen Filip, Nand en ik pas om 1:30 in bed, we staan tegen negen uur bij de fietsjes.

In principe heb je zeker drie uur nodig om de 7 km heen en 7 km terug af te leggen. Het is corvee zo fietsen met een paar passagiers op een spoorweg. Mijn benen hebben het gevoeld. Gelukkig namen de zonen (zelfs Nand) regelmatig de trappers over. Op een 50 minuten waren we aan het eind van de lijn. Het stuk terug viel beter mee (misschien was het meer bergaf?).
Eindelijk ook opvolging op gebied van foto’s nemen, zodat ik af en toe ook eens zelf in beeld kom (de ene keer wat eleganter dan de andere).

Railbike

Trouwens de natuur was super onderweg. Veel heide die momenteel in bloei staat. Schoon! En, die twee herten in de verte op het veld … die maakten het plaatje helemaal af.

Terwijl Nand en ik een rustnamiddagje namen (Nand op doktersbevel, ikzelf geheel vrijwillig), gingen de papa en de broers weer naar het zwembad.

Observaties van de dag:

  • Aardbeien gekocht in de winkel. Wat zagen we later bij het opeten op het potje staan? Aardbeien uit … jawel … Hoogstraten! Vorige week aten we wel degelijk Danske jordbær.
  • Proper dat het hier is in Denemarken. Nog geen zwerfvuil gezien, ook niet in Kopenhagen vorige week. De Denen sorteren ook erg goed. Ze hebben twee afvalbakken met elk twee compartimenten. Zo wordt restafval, biologisch afval, glas en papier apart verzameld.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *