Denemarken: dag 2 – Op naar Kisserup Strand!

Na het ontbijt zetten we onze trip verder richting Puttgarden waar we de overzet naar Denemarken nemen. En dan … Denemarken, here we are!

Denemarken overzet
We worden pas in de vooravond in Holbaek verwacht, en dus vullen we de dag met verrassingen (voor de zonen dan toch).
Het tractormuseum scoort. Drie verdiepingen gevuld met stalen rossen, allen met tamelijk wat jaren (en waarschijnlijk ook kilometers) op de teller. De oldtimers op onze eigener Gymkana zijn er niks tegen.

Denemarken traktormuseumStevns Klint is één van de hoge klifrotsen die Denemarken rijk is. In Højerup staat een mooi kerkje op de rand (het valt er net niet af …). De stenen beneden klinken zo leuk, vindt Nand.
Ik had me beter moeten documenteren want blijkbaar is het Cold War Museum ook de moeite waard. Misschien moeten we terugkomen, als we volk vinden om dit mooie huis op Møn mee te bevolken?

Denemarken Stevns Klint

Rond 18u zijn we eindelijk op de plaats van bestemming. Onze woonst voor een week op Kisserup Strand is helemaal wat we ervan verwacht hadden: mooi, met smaak ingericht (bekijk dit maar eens, spielerei van mezelf), proper, verzorgd, enorm veel kastruimte en met zicht op het water. Laat ons zeggen dat dit echt één van de mooiste huisjes is waar we ooit op vakantie waren en het smaakt echt naar meer.

Denemarken Kisserup Strand 16

De buurt is heel rustig, allemaal doodlopende straatjes, dus Arne en Mats kunnen makkelijk een toertje fietsen. Alleen Nand blijft nog een beetje op zijn honger want naar een zwembad is het nog even zoeken. Heel klein nadeel: de dichtstbijzijnde winkel ligt op 4 km autorijden, maar het brood is wel lekker vers.

Observaties van de dag:

  • Een collega zei me dat hij Denemarken maar niks vond. Alleen maar graanvelden toen hij daar via de autosnelweg passeerde. Effectief, niks anders dan graan maar laat dat nu net één van de interesses van de zonen zijn: maaidorsers.
  • Na dag één kunnen we zeggen dat de Denen ware frigoboxtoeristen zijn. Op zaterdag gaan ze duidelijk naar buiten met hun piknickdeken en koelbox om van de natuur te genieten. Vanaf dag twee doen wij gewoon vrolijk mee…
  • De Denen zijn duidelijk verknocht aan hun vaderland. In heel wat voortuintjes hangt een Deense vaandel te wapperen aan een vlaggenmast.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als , . Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Denemarken: dag 2 – Op naar Kisserup Strand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *