Zomerlijstje

Een week vakantie (vorige week toch), ik had dat sneller moeten doen. De kinderen naar school en een mama die dan toch één week per jaar de zonen ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avond kan oppikken aan de schoolpoort. Quality time!
Mijn jaarlijkse controle bij de gyn heb ik achter de rug, de zolder ziet er terug opgeruimd uit en vooral het zonnetje scheen en ik genoot van de rust.

Nog even en de zomervakantie staat echt voor de deur. Net zoals vorig jaar zit er een lijstje in mijn hoofd dat één dezer op een blad aan het magneetbord terecht komt, een lijstje met leuke dingen die we kunnen doen en waaraan elkeen van ons kan bijdragen:

 • Het Gallo-Romeins museum in Tongeren (hoewel de oudste zoon gaat daar ook op schoolreis, hopelijk valt het mee)
 • Het Suske en Wiske kindermuseum in Kalmthout (een must do met die Sus en Wis fans hier in huis tegenwoordig)
 • Het Pass in Bergen (omdat ze hier ook wel van techniek houden)
 • Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel (misschien moeten we Nand zijn vriendje meevragen want dat is een echte dino fan)
 • Zomerse fietstochtjes (nu Nand goed begint te fietsen kunnen we misschien met de fietsen op of in de auto een leuke (lees met aparte fietspaden) fietsroute zoeken)
 • De jaarlijkse zomer Bbq in de buurt (en bij één van Nand zijn kameraadjes thuis)
 • Een dagje Efteling of Plopsaland (ik vrees dat we niet tot een consensus zullen komen, want Nand was nog nooit in het land van Studio 100)
 • Zomerse avonden (met ijs, goede vrienden en vermoedelijk ook vervelende muggen)
 • Naar de bioscoop (op een regenachtige middag, of gewoon om de koelte van de airco op te zoeken als het te heet wordt buiten en binnen in huis)
  Monsters University komt binnenkort uit, het vervolg op Monsters Inc. We zagen lang geleden een teaser en lagen plat van Mike die in een discobal verandert. Laat die bioscooptickets maar komen! Tot de film uitkomt kunnen we ons wel vermaken met dit youtube kanaal.
  We zijn gewoon Pixar liefhebbers, er is nog geen enkele film die tegenviel en de dvd van Cars 1 is zowat kapot gedraaid (de vingers van Nand -de grootste Cars fan in huis- zullen daar ook wel voor iets tussen zitten).  Er is ook een nieuwe kortfilm op komst, maar die zal wel heel goed moeten zijn om,wat mij betreft, La Luna te evenaren.

Het fijne aan dit lijstje is dat niks moet, alles mag en als ons lijstje aan het eind van de zomer niet afgewerkt is … dan liggen we daar niet wakker van.

Wat staat er op jouw zomerlijstje?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

6 zegjes gedaan op Zomerlijstje

 1. Pingback: plannen | fie vertelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *