Zaterdag

Een zaterdag zonder verplichtingen, zonder tekenschool, zonder zwemles en met regen (dus ook geen weer om gras te maaien). We toverden een culturele activiteit uit onze mouw en trokken richting Brussel voor het stripmuseum. De tijdelijk tentoonstelling over Suske en Wiske stond al even op het verlanglijstje. Een schoon Art Nouveau gebouw, echt. De permanente tentoonstelling viel wat tegen (maar we zijn dan ook geen uitgelezen stripliefhebbers en veel van de prints waren in het Frans).
De Suske en Wiske tentoonstelling was dan weer wel de moeite. Ik wist begot niet dat Willy Vandersteen er naast Suske en Wiske nog een hele resem andere stripreeksen op nahield (Jerom, Bessie, Robert en Bertrand, De Rode Ridder, …, en zelfs Schanulleke speelde in haar eigen reeks de hoofdrol). Teveel om allemaal op te noemen.

stripmuseum
Na een hapje in Brasserie Horta en een bezoekje aan de stripwinkel ernaast, bleek er nog wat tijd over en dus besloot Filip er nog een verrassing aan te plakken. Pas toen we bijna onder de bollen van het Atomium reden, hadden de zonen door wat papa in gedachten had. Kaartjes gekocht en het Atomium binnen (ook voor mij was het de allereerste keer), eerst via de (rol-)trappen de onderste drie bollen bezocht en daarna aanschuiven om met de lift naar de hoogste bol te gaan en daar van het uitzicht te genieten.

atomium

Zo mogen er nog zaterdagen volgen.

En wie nog goeie “Brussel & design” tips heeft, speel maar door. Er staat voor volgende zaterdag nog een bezoekje aan onze hoofdstad gepland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als . Bookmark de permalink.

8 zegjes gedaan op Zaterdag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *