Mijn vuile was & give away: win een jaarvoorraad Ariel 3-in-1 pods!

Vuile was buiten hangen? Dat gebeurt hier wel vaker, hetzij onbewust. Meestal is het ter hoogte van de strijkplank dat een vloek zich binnensmonds vormt. ‘Damn, die broek (of trui of t-shirt) is nog niet helemaal proper’.
Het gevecht met de vuile was is een strijd die hier bijna dagelijks gevoerd wordt, de ene keer succesvoller dan de andere.
Drie weken geleden moest ik in allerijl zoonlief zijn communiebroek wassen, een halve dag voor de zoon in de kerk moest aantreden. (We zullen maar blij zijn dat ik besloot op de middag nog alles te strijken en niet net voor de viering).
Een paar dagen later was Mats zijn broek aan de beurt. Nieuw (én van Fred en Ginger, dus ook niet de goedkoopste) en slechts één dag gedragen, gezegend met zwarte vegen. Na vier keer wassen, massa’s ace delicaat of ossegalzeep, nog steeds gezegend met zwarte vegen (hetzij iets minder dan voorzien).

In de wasplaats liggen nog altijd twee sweatertjes van Filou & Co. Gekocht net voor de winter, en even later in een verdomhoekje terecht gekomen wegens vieze vuile vlekken. Ik vermoed dat het sap van paardenbloemen de boosdoener is. Omdat ik aan mijn wascapaciteiten twijfelde, deden ook de schoonmoeder en het loopmaatje een poging om ze proper te krijgen. Zonder resultaat.

Mijn kinderen zijn niet van de properste. De jongste heeft de onhebbelijke gewoonte zijn mouw te gebruiken als servet of zakdoek. En verder zijn de zonen helemaal niet vies van een beetje modder of werk in de tuin. Tja, als je op den boerenbuiten woont …

En dus liggen er in hun kast twee stapels: speelkleren en feestkleren om me nog meer leed te besparen, ware het niet dat op veel feestjes ook gespeeld wordt.

laundry

beeldmateriaal: Etsy & Etsy

Naast vuile kinderen, is er dan ook nog de gehaaste moeder: zakken nakijken, ik neem daar gewoon de tijd niet voor. Mijn grootste zonde? Een iPod die wasmachine en droogkast niet overleefde. Over een meegewassen maandverbandje dat nog in een broekzak stak lig ik niet wakker (zolang die substantie binnen de verpakking blijft, heb je al eens gezien wat dat geeft als dat niet het geval is? Ik wel en het is niet fijn.).

Mijn wasmachine en ik, we zullen nooit beste vrienden worden. Al zou ik hem met plezier belonen voor een schone was, keer op keer.

GIVE AWAY: WIN EEN JAARVOORRAAD ARIEL 3-IN-1 PODS

Net toen mijn wasperikelen mij naar het hoofd begonnen te stijgen, kreeg ik een mailtje. Of ik geen interesse had om een jaarvoorraadje* Ariel 3-in-1 pods weg te geven op mijn blog? Hoe kan een mens daar nee tegen zeggen (al zou ik dat jaarvoorraadje liever zelf in ontvangst nemen)?
Ik heb de pods ondertussen ook zelf al getest, en ik vind ze best handig: geen gesmos met poeder, nooit te veel of te weinig wasmiddel, …

Wil je meedoen aan de give-away en jaarvoorraadje in de wacht slepen? Deel hieronder je beste wastip of grootste wasblunder!

Een beetje extra reclame is altijd welkom. Meedoen kan tot 20 mei.

De wedstrijd is afgesloten. Ten laatste volgend weekend maak ik de winnaar bekend!

Ariel 3-in-1 pods

 

* Een jaarvoorraad: dat zijn 12 dozen Ariel 3-in-1 pods (waarvan 6 regular en 6 colour).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Getest en getagd als . Bookmark de permalink.

72 zegjes gedaan op Mijn vuile was & give away: win een jaarvoorraad Ariel 3-in-1 pods!

 1. Isabel zegt:

  Beste wastip ever? Je vuile was een paar uurtjes in de week zetten met Biotex Groen, dan in de machine ploffen met een ferme schep Biotex Blauw en tadaaaa – weg vlekken. Zelfs zijden jurkjes met gruwelijke vetvlekken van een of ander bbq-worstje dat ging lopen, koud gewassen, weer helemaal in orde.

 2. an zegt:

  oooo, dat wil ik zooooooooooooooo graag winnen. Met een peuter, een baby en verbouwingen in huis komt dat zeker van pas.
  Ik ben jammer genoeg niet héél erg bedreven in het ‘wassen’, maar deze tip neem ik over van mijn mama … die alle vetvlekken doet verdwijnen met wasbenzine. Je dept het er op met een propere doek en daarna gewoon mee wassen … lukt (tot hiertoe) altijd!
  Blunder: … veel 🙂 … vic die het grappig vond om ongezien een stuk of 6 propere!! pampers toe te voegen aan de was. Geen ramp eigenlijk, ze kwamen verzadigd, maar redelijk heel uit 🙂 Dat had anders kunnen aflopen 🙂

 3. Ik heb laatst nog staan vloeken. Onze mooiste lentewas was klaar, ik haalde die uit de machine en wat bleek? Emma had een rood kartonnen doosje in haar gloednieuwe short gestoken. Overal rode vlekken! Niet meer uitgekregen en serieus gevloekt! (En een traan gelaten)

 4. Marjan zegt:

  Grootste blunder (die niet rechtstreeks aan mij lag): ze hadden gewerkt aan de verwarming en zo de darm van de afvoer van de wasmachine uit de buis gehaald. Natuurlijk niet terug gestoken, dus ik zet ‘s avonds een machine op zodat dat ‘s morgens klaar is en opgehangen kan worden. Kom ik in de kelder die natuurlijk onder water staat. Zo weet ik ineens hoeveel liters water een wasmachine verbruikt en dat zijn er veel 🙁
  Met de spuitbus van vanish en de spray van Mylène krijg ik redelijk wat vlekken weg.
  En aangezien met 2 kleuters heel wat vlekken moeten verwijderd worden, is zo’n jaar gratis wasmiddel een welgekome verrassing.

 5. nele zegt:

  Bij mij was het een iphone die wasmachine en droogkast niet overleefde… Ik moet zeggen dat ik sindsdien toch minstens de zakken van het vriendje controleer :s
  En heel veel schroeven van de verbouwingen, dat is ook niet zo’n goed plan!

 6. kruimel zegt:

  voor wastips lees ik gretig mee.
  Een grootste wasblunder kan ik dan wel weer delen. Mijn nieuwe wollen trui per ongeluk met de kookwas mee laten draaien. Zo kom ik mijn duurste, maar ook mooiste stofvod. (Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om het mini vervilte truitje weg te gooien)

 7. Marijke zegt:

  Dreft afwasmiddel voor grasvlekken op een witte broek. Even inschrobben en werkt dan perfect.

 8. Maja zegt:

  wasblunders: de papieren zakdoekjes die in de zak blijven steken, achteraf een ramp om al die stukjes van je kleren te verwijderen. Ik heb ook eens het poezendekentje bij de rest van de was gestoken en toen zat alles onder de kattenharen.
  wastips: mijn oma zei altijd dat je moet weken en witte was wordt echt wel een beetje witter als je die laat drogen in de zon.

 9. Tine zegt:

  Aah, papieren zakdoeken daar ben ik ook een krak in.
  En bij de witte was een geutje bleekwater doet soms wonderen, maar als er een gekleurd stuk bij zit is het om zeep…

 10. chantal zegt:

  Zo vaak komt er een woltrui in de katoenwas terecht. Poppenmodel achteraf, alleen spelen ze hier niet meer met poppen. Daar zijn ze al wat groot voor…. Of een balpen welke in een overhemd blijft zitten en na een wasbeurt leeg is, met de nodige vlekken op de was, afschuwelijk.
  Maar inderdaad deze zijn echt fijn in gebruik en geen vies zeepbakje meer.

 11. Vicky zegt:

  Dat wil ik ook wel winnen! 🙂
  Grootste wastip: Witte kledij in de zon hangen om te bleken.
  Grootste wasblunder: Een angora-truitje per ongeluk bij de kookwas gedaan. Zelfs als poppentruitje was het te klein daarna.

 12. Wapiti zegt:

  wastip: smeet van fietsen of andere motoren krijg je zo weg door ze in te smeren met boter (nee, geen margarine, echte boter) en dan gewoon wassen. Lukt echt, hoewel ik ook eerst mijn bedenkingen had. Het is een tip van onze ‘Duitse oma’, een geweldige Schwäbische boerin bij wie ik het huis-, tuin- en keukenduits leerde.
  En dan één van mijn geweldige blunders: Om een kussen met donzen vulling in de droogkast te drogen had ik een tennisbal nodig. Die was niet aanwezig, maar een appelsien wou de klus wel klaren. Mooi niet dus: zoiets springt na twee toeren open en laat een warme droogtrommel achter vol aangekoekte oranje velletjes en mini appelsiendeeltjes. Ik heb uren aan de droogtrommel geschrobd!

  • Carlotta zegt:

   Ahahahahaaa Hoe kom je erbij?? Een appelsien in de droogtrommel, deze vind ik hilarisch!! 😀

   • Wapiti zegt:

    Ja, achteraf gezien verschrikkelijk dom! Toen dacht ik er echt niet bij na. Zo ben ik: universitair diploma, maar geweldig impulsief!

 13. Tine zegt:

  Oei de wasmachine en ik zijn helemaal geen goede vrienden. Sinds een kleine maand woon ik volledig alleen, aka de mama doet mijn was niet meer. Als afscheidscadeautje kreeg ik een strijkplank mee en dat vlot nog tamelijk. Maar de was volledig op die plank krijgen is een ander paar mouwen. Beha’s die plots anders aanvoelen, een truitje waar een pop nog net in kan of kanten ondergoed dat blijkbaar mijn handdoeken een ander kleurtje heeft. Been there, done that. Gelukkig is er nog de wipp, het wondermiddel om aardbeivlekken uit witte topjes te krijgen of en sangriaplek uit dat leuke zomerkleedje!

 14. blancouleur zegt:

  awel….ik doe graag mee! Wegens de zeer herkenbare zakdoekmouw en de groeiende stapel ‘speel’kleertjes…

 15. Marleen zegt:

  Ooo, ik kan dat zeker goed gebruiken, een degelijk wasmiddel. Ik ben namelijk allesbehalve een vlekkenheldin. Mijn beste wastip is dan ook simpelweg geen witte kleren kopen!! 😀
  En dat je bloedvlekken enkel wegkrijgt door ze goed met koud water schoon te spoelen voor het bloed kan indrogen.
  Echte wasblunders heb ik nog niet gemaakt, maar ik koop dan ook geen angoratruitjes. Mijn allereerste was heb ik per ongeluk op 60° in plaats van op 40° gedaan, dat telt ook wel, vind ik.

  • Vicky zegt:

   “…maar ik koop dan ook geen angoratruitjes….”

   Ik ook niet, het was een kadootje. *schaam*

   • Marleen zegt:

    *schaam*? Bijlange niet gij! Angora is zalig zacht en lekker warm. Ik koop die gewoon niet omdat ik er bij voorbaat van uitga dat die mijn waspraktijken niet overleven! Maar met al die tips hier kan ik het er misschien toch een keer op wagen!

 16. Jitka zegt:

  Het beste middel voor alle mogelijke vlekken: sodium bicarbonaat! Heb ik ontdekt toen ik de vlekken van mijn baby’s ongevallen niet uit de kleren kreeg. De normale producten waren off Limits omwille van eczeem. Gebruik het nu voor alle vlekken!

 17. Isabelle zegt:

  Een bordeau badmat bij grijze handdoeken… Geen goed idee!
  En deftig schudden met een tube Wipp en het goedje in het rond zien vliegen, omdat de lasnaad van detube gescheurd was…
  Oh ja, we klunzen allemaal wel eens! 😉

 18. lielebeesje zegt:

  Op wat verkleuringen na, heb ik niet te veel blunders.
  Tips: een scheut azijn in het vakje voor de wasverzachter, om zeepresten te verwijderen; kleren met vlekken een nacht in het gras leggen; afwasmiddel of ether voor vetvlekken.

 19. Lieve zegt:

  Awel hier wil ik wel een mee mee doen.
  Mijn tip: sind kort kwam ik op het idee om de slabbetjes van de kids met velcro in zo een netjes zakje voor BH’s te wassen. Gedaan met kledingstukken die beschadigd zijn door de velcro. 🙂

 20. 'me' zegt:

  ik waste ooit – dat was mijn allereerste was – al mijn truien … in een kookwas…
  Er kwam een ineengekoekte brij van wol uit….
  Ik had geen enkele trui meer over…

 21. Liezzzje zegt:

  Naast mijn wasmachine staan twee emmertjes met water; eentje met wat wasmiddel voor kleur en het ander met oxy vanish voor wit. Bevlekte kleren gaan hier in – liefst nog voor de vlek indroogt. In het weekend doe ik dan de was (ahja, daluren 😉 ). Gewoon vanuit het emmertje in de was gooien en meewassen. Witte was in de zon laten drogen helpt ook ooit voor vlekjes die er nog niet helemaal uit zijn.

 22. Marjolein zegt:

  Aan deze Give Away wil ik graag deelnemen. Goeie tips heb ik niet, of het zou moeten zijn: voed je huisgenoten op om hun zakken leeg te maken. Vertel hen drieduizend keer dat er niks meer in de zakken mag zitten en haal er dan toch nog memorysticks, tramabonnementen, geld, veiligheidsspelden, papieren zakdoekjes, Ipods enz uit … (vooral toepasselijk voor veertienjarige dochters die wel wat belangrijkers te doen hebben dan zakken leegmaken).
  Ik zou – op zijn minst de helft van – de jaarvoorraad Ariel willen schenken aan mijn zus, die in de paasvakantie een vreselijke wasblunder beging. We waren in een vakantiehuis in Engeland, een landhuis uit de 15de eeuw. Na een wandeling zat alles dik onder de modder, en in één van de zijkamers stond een wasmachine. Alleen had niemand wasmiddel bij, en het dichtsbijzijnde winkeltje was kilometers ver. Dus vond mijn zus het een goed idee afwasmiddel te gebruiken (ik weet niet hoe veel en durf het ook niet vragen). Ontdekking volgende ochtend: het stuk vloer 1 meter rond de wasmachine onder water en zeep. Helaas parket! Niet dat het de best onderhouden vloer was, in de plaats waar ook een pingpongtafel en veel modderlaarzen stonden, maar toch.
  Nog ergere ontdekking de dag daarop: parket was schots en scheef naar boven gekomen.
  Ik durf ook niet te vragen hoeveel het haar uiteindelijk zal kosten om dat te herstellen. Misschien is ze een klein beetje getroost met de Ariel…

 23. Filiene zegt:

  Ja, deze wil ik ook wel!
  Tomatensaus is gevaarlijk voor mij. Met andere etenswaren knoei ik bijna nooit, maar tomatensaus komt op de een of andere manier altijd op mijn kleren terecht… Dit weekend nog, spierwit t-shirtje was het slachtoffer. Ossengalzeep op de vlek, meteen in de was, en daarna lekker in het zonnetje te drogen gehangen. Toen het uit de was kwam, leek de vlek nog niet helemaal verdwenen, maar na haar zonnebadje was het weer net zo wit als in die dash-reclames…

 24. Eve zegt:

  Een nieuwe wollen trui (één keer gedragen) uit het oog verloren, kwam uit de wasmachine in peuterformaat.

 25. Astrid zegt:

  Wasblunders bij de vleet, want hier wordt heel veel gewassen (met 3 kinderen in huis ook niet verwonderlijk denk ik). Truitjes en T-shirts die te warm gewassen zijn, onlangs nog een donsdeken rap ‘s morgens op 60 graden in mijn wasmachine gestoken omdat de poes er een ongelukje op had…tja, niet gezien dat deze maar bij 30 graden mocht gewassen worden en ‘s avonds hadden we een donsdeken voor een babybed (en daar zijn we dus al enkele jaren uit, want de jongste is net 7 geworden). Ook kleurtjes geven aan de was is mijn sterke kant, hoewel zoonlief weigert om roze geworden onderbroeken aan te doen (hoe zou dat nu komen). En zakken maak ik ook niet leeg, ik blijf erop vertrouwen dat manlief en de drie kinderen uit hun zakken halen wat ze belangrijk vinden. Toch gebeurt het (zeer) regelmatig dat ik dingen meewas die ik niet had mogen meewassen, beginnende bij papieren zakdoekjes, maar ook bankkarten (deze kunnen er goed tegen), en het zendertje van de slip van de plaswekker van 1 van de kinderen (helemaal uiteen gehaald, goed laten drogen, nieuwe batterijen erin en het ding werkte terug).
  Ondertussen heb ik al heel veel geprobeerd om vlekken te verwijderen, van laten bleken in de zon, tot vanish en andere middeltjes. Mijn allerlaatste redmiddel als niets meer helpt en ik het kledingstuk toch wil houden is textielverf. Gewoon mee in mijn wasmachine en je ziet de vlekken niet meer (je moet er wel mee leven dat je favo kledingsstuk nu een andere kleur heeft).

 26. Lies zegt:

  Het ergste wat me ooit is overkomen is een knalgele stofvod meewassen in de witte was. Maar eigenlijk heb ik écht geen problemen met vlekken. Oké, zo vuil zijn onze kindjes (nog) niet, da’s waar, maar toch… Erg bevlekte kleren steek ik ONMIDDELLIJK in een emmer koud water, desnoods met een schep Vanish erbij. En rechtstreeks van de emmer in de wasmachine. Zelfs van die babyborstvoedingsschijtplekken gaan weg als je ze maar metéén in het koude water steekt. Allee, volledig ondergescheten body’kes heb ik wel al weggegooid, dat wel.

  Zeg en vroeger, toen wij klein waren, gingen wij met feestkleren naar het feest, en als we dan wilden gaan ravotten, dan moesten we onze speelkleren aandoen. Misschien een idee, Ilse? Ik ga dat zeker zelf ook doen als mijn kindjes groter zijn.

  En trouwens: ik hoef het wasmiddel niet te winnen, ik was enkel met Ecover (die Vanish is een zeldzame milieuzonde voor als de plekken echt te erg zijn). Als ik win, geef het jaar wasmiddel dan maar aan Marleen, mijn beste vriendin en meter van onze oudste.

 27. Bij de was gaat er meestal niet veel fout. Het is pas wanneer ik de machine gebruik om dingen te kleuren dat ik af en toe voor verrassingen kom te staan. De kleur op het pakje Dylon komt niet altijd overeen met wat uit de wasmachine komt…. 😉

 28. LiseLABELot zegt:

  Wat bij ons vaak voorkomt is een papieren zakdoek die we vergeten uit de zakken te halen. Dat valt dan uiteen in vele kleine propjes papier die overal blijven plakken. Helemaal erg wordt het wanneer je dat niet doorhebt en het boeltje in de droogkast beland. ELENDE, minstens één keer per maand. Gelukkig iets minder tijdens de zomermaanden.

  Verder waste mijn man twee weken geleden al mijn wollen truien op 40°C.
  Het resultaat? Enkele te kleine truien, allemaal de mijne. 🙁

  Verder weten wij ondertussen dat rekkertjes, haarspeldjes en geld het overleven na een wasbeurt en zelfs een condoom (in verpakking) blijft in tact!

  Vlekken … die blijven af en toe ook op kleren zitten. Zo werden de communiekledij voor eeuwig vernield door de zwarte schmink waarmee ze omgetoverd werd in een zebra in de Zoo. Gelukkig de ochtend na Hemelvaart.

 29. Eline zegt:

  Hier ook niet veel ongelukken met de wasmachine, maar ik was nog maar een paar jaar zelf, dus ‘t zal er wel nog eens van komen dat er een wollen trui met de gewone was meedraait. Ik houd mij ook nogal aan de handwas (want geen wol-programma op mijn vintage machine), dat helpt wel om niets te warm te wassen.

  Ergste wat ik ooit heb meegemaakt met een wasmachine had niets met kleren te maken, maar wel met één van mijn huisdieren. Eén van mijn ratjes was namelijk ontsnapt op kot en was in de stapel te wassen hangmatten gekropen. Vrijdagavond vertrok ik naar huis (het vriendje moest het ontsnapte ratje zien te vinden in het weekend) en stak de hangmatjes in het wasmachine en zette die aan. Mijn papa stond om de één of andere reden nog wat naar de machine te kijken en riep plots dat er een rat in zat. Vol ongeloof komen kijken, en jawel hoor, mijn mini-ratje van een maand of vier was hard zijn best aan het doen om naar boven te klimmen, niet tussen de kleren verzeild te raken en niet te verdrinken. Ze was gelukkig maar een beetje nat. 😛

 30. Wijplukkendedag zegt:

  Ok doe ook mee!
  En ja, papieren zakdoekjes heb ik al meer dan eens vervloekt… Maar ook gekrompen truien, roze onderbroeken, … En de zon doet idd wonderen voor de witte was

 31. Els zegt:

  Wastips: ben er geen krak in. Moet vooral snel gaan en vlekken zie ik meestal nadat kledingstuk gewassen is. Groene Dreft wordt hier wel eens boven gehaald.
  Mijn moeder was een krak in “vlekken verwijderen”, dus hopeloze gevallen gingen haar kant uit en wat later kreeg ik alles vlekkeloos terug … maar ze is er niet meer …
  Blunders: (nog) niet echt. Heb alleen een hekel aan papieren zakdoeken in de was. Grr.
  Laat maar komen die Ariel 😉

 32. Caro zegt:

  Aangezien we binnenkort in ons nieuw huis gaan wonen en het ouderlijke nest verlaten, lijkt mij dat een pérfécte aanvulling voor onze ‘uitzet’.
  Wasblunders, o ja, ik kan me bij het clubje van papieren zakdoekjes aansluiten. Soms nieuwe ongewassen kledij gewoon laten meedraaien met het eerste het beste wasje… ik heb het afgeleerd, ik steek het nu een nachtje in koud azijnwater…

  Caro

 33. lieve zegt:

  Een pamper in de wasmachine! Om precies te zijn: al 2 keer een pamper in de wasmachine gestoken zelfs!

  En ik weet niet of je een idee hebt hoe die er dan uitziet na een beurtje op 40 graden? Wel, dat zijn precies allemaal kleine plakkerige plastieken bolletjes die krioelen in en tussen je andere kleren . De was moet dus sowieso nog een keer draaien en je moet extra spoelen, hoe dan ook. Maar wat was dan werkelijk het aller-, allerdomste was van mij? Ik dacht “ach wat een vieze boel, ik gooi die pamper snel even door het raam (van het eerste verdiep), dan ligt hij al dicht bij de vuilniscontainer beneden”… Maar dat mag je dus ECHT niet doen want dan spat heel dat geval open en ligt alles verspreid in die plakkerige bolletjes. Misschien moeten we daar een nieuw woord voor verzinnen: een pamperexplosie, want dat is het echt. Smerig! (Ik stak dus later een 2de keer een pamper in de was, maar ik heb niet meer gegooid met dat restant dan)

 34. ruimtevisser zegt:

  Oeh geweldige give-away. Ik heb vier kinderen waaronder: ene zoon die graag slides maakt op het grasveld op school, 2 stinkende tieners en een kleuter die zowel haarzelf als de vloer bedekt met wat er op dat moment in haar bord ligt, was genoeg dus.

  Onlangs stak ik een fluogeel wollen truitje bij de zwarte katoen-was/ truitje gekrompen en alle zwarte was hangt nu bomvol fluo pluisjes.Vergeten papieren zakdoekjes geven trouwens ook een luik effect op zwart.

 35. Birgit zegt:

  wat een give away, deze kan ik niet zomaar aan mijn neus voorbij laten gaan.
  Wasblunders genoeg zoals hierboven: papieren zakdoeken vergeten uit de zakken te halen, wollen truien per ongeluk in de kookwas steken, een rood washandje bij de witte was steken, …
  Maar een goede tip, al is het niet dadelijk voor de was maar erna: koop alleen maar t-shirts, hemden en broeken die er bijna kreukvrij uitkomen na de was en die je nadien dus ook niet moet strijken. Dan heb je die paar uurtjes toch al extra in een week. (Een tip van mijn moeder die ik nu ook toepas bij ons thuis).

 36. MegaWendy zegt:

  Grootste blunder ever: een spiksplinternieuw megagroot blauw badlaken (met aan de achterkant wit badstof, vandaar de vergissing) per ongeluk met de witte was op 60° gewassen.
  Het badlaken lag met de witte kant klaar om koud voor te wassen (doe ik altijd met een beetje wasproduct en een goei scheut azijn- keeps the color :)))))
  NOU NOU

 37. MegaWendy zegt:

  Grootste blunder ever: een spiksplinternieuw helblauw megagroot badlaken per ongeluk met de witte was op 60 ° gewassen.
  Het badlaken lag met de witte binnenkant naar buiten, netjes opgevouwen om te ‘pre-washen’, doe ik altijd met een beetje Ariel Color en een goei scheut azijn — keeps the color :::))))) Haha! Het tegengestelde was waar!!
  Asjemenou!! Ons prachtig ondergoed, inclusief babyrompertjes, handdoeken en de hele mikmak:
  B L A U W!! Heeft zeker een half jaar geduurd en veeeeeeeeeeeel Blanc des blancs voordat onze blauwe was weer onze witte was werd!!
  IT WILL NEVER HAPPEN AGAIN!

 38. Veerle zegt:

  Wastip: voor een slecht ruikende wasmachine: laat je machine 1 rondje draaien zonder was op 90° met een handvol soda erin. Alle nare geurtjes weg

  Was’hel’: mijn echtgenoot laat alle muntjes in zijn zakken zitten. Elk jaar hou ik die dan opzij en dat levert me per jaar zo een goeie 60 euro op 😉

 39. Emmy zegt:

  Ook bij ons is een voorraad wasmiddel altijd welkom.
  De tabs lijken me ook super handig!
  Mijn grootste wasblunder?
  De wollen trui van mijn man mee in de droogkast steken met de andere was uit de machine.
  Of mijn dons vest willen drogen zonder tennisbal…
  Natuurlijk het ideale excuus om te gaan winkelen 🙂
  Nieuwe wastips heb ik niet, ik heb vooral veel bijgeleerd!!

 40. Bourchih Fatima zegt:

  Mijn grootste wasblunder was toen ik een zuiveren wollen trui, per ongeluk bij de kookwas stopte, zelf de poppen geraakten er niet meer in 😀
  Wastip ik leg de wastabs altijd in het midden van de machine, zo verspreiden ze goed en ruikt de was lekker fris..

 41. ysabje zegt:

  Mijn blunder is nog niet zo lang geleden. Boris, tweeënhalf, slaapt nog met een luier. Als hij ‘s morgens opstaat dan trekt hij pyjamabroek en luier tegelijkertijd uit. En zo belande er een vuile pispamper in de wasmachine. Toen de wasmachine openging begreep ik eerst helemaaaaal niet wat er was misgelopen. Alle kleren hadden zo’n witte vliesjes die eraan vastzaten, en overal waren van die minuscule witte bolletjes. Uren aan bezig geweest. De kleren moesten vijf (!) keer nagewassen om die pluisjes eruit te krijgen. En als ik dingen droogde dan zat de filter van de droogkast helemaal vol bolletjes… *zucht*

 42. Fynn zegt:

  Met een bijna-peutertje in huis komt dit wel super goed van pas! En dan nog Ariel! Ik gebruik hem voor de kleurwas, maar dan de flessen-versie… Deze wil ik wel eens proberen!
  Een wastip? Witte bodykes met ‘pamperproblemen’ in de zon op ‘den bleek’ leggen. Voor het wassen, natmaken en dan gespreid in het gras in de volle zon leggen. Alleen opletten voor katten: die vinden dat de ideale plek om hun eigen boodschap te doen 🙁

 43. Oh, ik waag mijn kans!!
  Mijn wasblunders bestaan voornamelijk hieruit: papieren zakdoekjes in de was (grmf…) en nog meer papieren zakdoekjes in de donkere was (grmf… x100) en cliché maar echt : een rode t-shirt tussen de witte was => zowat alles had een roze schijn! Niet zo erg voor de onderbroeken van de vrouwelijke bewoners van ons gezin, maar toch wat minder leutig voor die van de mannelijke helft 🙂 .

 44. Griet zegt:

  wasblunders genoeg met twee kleine dametjes in huis met veel roze kleertjes (veel wit heb ik niet meer) en met de neiging om allerlei dingen in de wasmachine te stoppen als ik even niet kijk. Denk maar aan een banaan (echt meegewassen! en niet voor herhaling vatbaan), paardebloemen uit de tuin, knikkers (een verschrikkelijk lawaai), stiften (lang leve de stiften die uitwasbaar zijn :-))

  maar mijn recentse blunder verdient toch ook aandacht: ik gebruik normaal geen vlekverwijderaar maar wou vanish nog eens een kans geven. Dus heb ik vanish poeder (de gewone – ik wist nog niet dat er ook vanish poeder voor witte was bestond) bij mijn witte handdoekenkookwas gedaan. Resultaat: allemaal roze was door het poeder (de was was wel schoon 🙂 ) . De dochters vinden het fantastisch, de man in huis iets minder.

  dus ik wel ook heel graag meedoen

 45. Jessie zegt:

  Ik waag zo graag mijn kans!! Hopelijk nog net op tijd?
  Echte blunders heb ik gelukkig niet. Buiten regelmatig een papieren zakdoek in t machien (crap!), die ene mooie, zachte, fluffy handwas pull toch mee in het machien duwen en wat hier ook al gebeurd is: de kinderen die stiekem aan de knop draaien, waardoor het machien ineens op 60 graden gaat ipv 30….Maar da’s geen blunder van mij hé 😉

 46. prinsen marleen zegt:

  ik durf wel eens blunderen met de was
  het gebeurt wel eens dat mijn witte was een roos kleurtje heeft
  of een wolle trui van onze zoon op 40 graden
  maar ja al doende leert men zie mijn moeder altijd

 47. Suzy zegt:

  Blunder : glasgordijnen gewassen met een nog een haakje in : resultaat : gordijnen geschuurd van boven tot onder, van links naar rechts. Kortom : zelfs een vod was er niet meer van te maken.
  Tip : indien ik niet zeker ben of iets kleurvast is, steek ik dat bv. T-shirt altijd in een oude kussensloop om uit te wassen. Als het dan afgaat, vangt de kussensloop de kleur op.

  Bedankt voor jullie andere tips, zijn zeker een paar nuttige bij !

 48. Liliane zegt:

  Mijn grootste blunder is gewone kleren wassen als kookwast en mijn nieuwe trui zat er natuurlijk ook. Het resultaat kan je al raden als voor de vuilbak. 🙁

 49. Hans zegt:

  Mijn grootste blunder; iets roods met witte t-shirts wassen waardoor deze roze zijn geworden. Sindsdien doe ik geen gekleurde was meer en laat ik dat mijn vrouw doen.

 50. sandra spitaels zegt:

  Ik weet niet of jullie dit kennen, het citroentje?
  Je schraapt/snijdt enkele schijfjes van het citroentje en doet dit in een fles, heet water erbij en laten oplossen (fles niet onmiddellijk sluiten). Als je dan hardnekkige vlekken op kledij heb, giet je een beetje op de vlek en doe je ook een beetje in het bakje van de wasmachine. Gegarandeerd propere, lekker ruikende was.
  Grootste blunder: 2 gsm’s mee in de was…

 51. marijke zegt:

  Mijn grootste blunder is dat de rode was tussen de gewone was geraakt was.
  Gevolg: ook de kledij van papa zag roos! Sindsdien staan er 2 aparte wastonnetjes.
  Mama heb ik eveneens al eens liggen gehad door haar pyjama te warm te wassen (knopje langs verkeerde kant gedraaid) Dan wil je al eens lief zijn voor je ouders door de was te doen.
  Maar ik heb het ondertussen wel geleerd om de was deftig te doen, zodat er niks met schade meer uitkomt.

 52. an zegt:

  Super handig die ariel tabs
  mijn tip een beetje azijn toevoegen aan de was is goed voor de machine en de was word er zacht van

 53. greet zegt:

  Een echte blunder is het niet, maar wie herkent er zich in? Nog snel snel de laatste glasgordijnen in de wasmachine stoppen en dan ondertussen vlug naar school rijden om de kinderen te halen. Terug thuiskomen en zien dat het water reeds onder de achterdeur stroomt en héél het terras onder het schuim staat. Leuk is anders. In plaats van klaar te zijn met het huishouden na die laatste glasgordijnen zoals ik zo mooi gepland had, kon ik de ganse berging ook nog gaan dweilen + mijn gordijnen bij mijn moeder in de wasmachine gaan doen want wachten op een technieker zouden mijn gordijnen niet overleven denk ik (kinderen vonden de schuimfuif op het terras trouwens wel leuk, mama iets minder 🙁 )

 54. Tommeke zegt:

  WAUW, mooie actie!! Altijd al eens willen proberen die Ariel 3-1.

  Nog niet zo lang dat ik de was voor het hele gezin zelf moet doen, dus van blunders weet ik alles. Te veel wasmiddel waardoor alles onder het schuim en zeep zit en ook al eens de was een week lang vergeten uit te halen. :p LoL. Kan wel een hulpje gebruiken.

 55. Steve zegt:

  Veel tips heb ik niet. Maar een was’blunder’ is vandaag nog gebeurd toen mijn vrouwtje de was ging doen. Eerst had ze vergeten wasverzachter in te doen, dus deed ze dat toen de wasmachine terug water nam, maar toen ze de was in de droogtrommel wou steken zag ze dat ze het wasbolletje met het vloeibaar wasmiddel bovenop de wasmachine had laten staan. Resultaat, was gedaan zonder wasmiddel! 🙂

 56. Marian Leclef zegt:

  Mijn grootste wasblunder is dat ik ‘regelmatig’ de broekzakken van mijn zonen niet goed controleer.
  En ik heb al meermaals een was gehad met de papieren zakdoekjes in de broeken.
  Dan heb je nadien overal stukjes papier op het wasgoed.
  Zeer vervelend natuurlijk.

 57. Reinelde zegt:

  Mijn grootste wasblunder is heel lang geleden maar we lachen er soms nog mee. Vroeger waste ik mijn nylonkousen met de hand en ik had ze niet goed uitgespoeld. Op een dag stapten mijn werkcollega’s met mij naar de trein en het regende zo hard dat er schuim van het waspoeder uit mijn schoenen (die niet waterdicht waren) kwam. We zijn al schokkend van het lachen op de trein gestapt, een grappig zicht natuurlijk.

 58. Michael zegt:

  Mijn tip voor als je papieren zakdoekjes hebt meegewassen.

  Dit is heel vervelend! Al die witte pluisjes die overal op je pas gewassen kleding zit…

  Wat je dan het beste kan doen: de was met de pluisjes met een “oude panty” in de wasmachine doen en nog een keer laten spoelen.

  Resultaat: alle pluisjes weg!
  Hoe dit komt: de pluisjes worden door de nylon van de panty aangetrokken en blijven hier aan vastkleven.

 59. Els P zegt:

  Mijn grootste blunder was mijn allereerste waspoging.
  Ik had de simpele redenering: hoe meer wasmiddel, hoe properder en frisser mijn was zal zijn.
  Het goede nieuws was dat de was proper was. En de garage (waar de wasmachine staat) meteen ook.
  Het was één gigantische schuimexplosie, precies of het had binnen gesneeuwd.
  En sindsdien is mijn tip dan ook: gebruik ALTIJD het maatbekertje dat bij je wasmiddel zit.
  Of gewoon van die handige pods dus 🙂

 60. Ellen zegt:

  Oh, ik waag ook een kansje!
  Grootste wasblunder? Nieuw hemd (lichtbruin met wat rode accenten) van mijn vriend voor de eerste keer in de was. Voor de zekerheid zo’n colourcatcherdoekje bijgedaan… Na een uurtje wassen bleek dat het doekje goed zijn werk had gedaan, een beetje te goed zelfs, want nu was het hemd slechts bruin, weg rode accenten, ziedaar een felrood doekje… 🙁

 61. lindsay f zegt:

  Spijtig genoeg al een paar wasblunders tegengekomen.

  De klassieke zoals een rood kledingstuk bij de lichte was. het was direct “la vie en rose”.
  Of toen ik een kledingstuk met vlekken wou wassen. Ik had héél véél vlekverwijderaar gebruikt en extra wasmiddel. Te veel blijkbaar was direct was ook de keukenvloer vlekvrij.

  Het ergste vond ik toch dat ene mooie t’shirt met het leuke opschrift.
  Dat je zeker binnenste buiten moet wassen om ervoor te zorgen dat het opschrift niet beschadigd wordt. Spijtig genoeg niet gedaan en t’shirt beschadigd.
  Telkens wanneer ik ga winkelen hoop ik deze t’shirt te vinden maar tevergeefs.

  Vanaf nu lees ik dus steeds goed de wasvoorschriften en draai alles om.

 62. Bianca Ponnet zegt:

  mijn beste was tip
  controleer altijd je zakken heb zo mijn dure iphone in de wasmachine gewassen maar hij was wel proper jammer genoeg

 63. BELLENS SIMONE zegt:

  Toen het geld nog frank was gebeurde het vaak dat de briefjes per ongeluk mee in de was belande en het briefjes geld kwam er stralend wit uit dank zij Ariel, even met het strijkijzer er over en het geld was precies nieuw net gedrukt .
  Maar nu zijn het Euro,s en nonchalant dat ik ben gebeurd het nog steeds dat het briefjes geld mee in de was beland, helaas kan ik euro,s niet wit wassen want het komt uit de was in duizend stukjes met andere woorden zwart geld wit wassen lukt niet meer, en dat in economische crisis tijd is dat wel bijzonder jammer 😉

 64. Fanny zegt:

  Mijn wastip voor de grotere families: je hebt van die zakken die eigenlijk bedoeld zijn om gordijnen in te wassen. Ieder familielid krijgt zo’n zak en doet ‘s avonds z’n vuile sokken erin. Zak vol: in de wasmachine. Niet meer zoeken en puzzelen welke sokken van wie zijn!

 65. Evy Van Gestel zegt:

  Als ik een mooi wollen truitje te heet heb gewassen steek het dan een nachtje in pure wasverzachter en uw trui of sokken of wat dan ook krijgt weer de oorspronkelijke vorm .
  Daarna met de hand wassen en met Ariel is alles weer in orde

 66. WENDY Van Der Schueren zegt:

  Mijn beste wastip? Laat uw mama de was voor u doen, zo wordt de was altijd op de juiste manier gewassen, en zo kan je zelf niet blunderen! :).

 67. Isabelle zegt:

  Ook hier een GROTE berg mooie speelkleren….door de wasblunders en vlekken-die-er-echt-niet-uit-kunnen zien mijn dames er soms zelfs fashionable uit om naar de chiro te gaan ( als je niet te dicht gaat kijken)!!
  Wasblunder: een trui van manlief die na de eerste wasbeurt perfect paste voor onze jongste dochter….;)