Ik ben geraakt …

Mijn moeder verloor de strijd tegen darmkanker. Mijn schoonvader kwam longkanker niet te boven. Tricky vecht maar ik lees dat het zwaar is, heel zwaar. Dat kanker veel miserie, pijn, verdriet en angst meebrengt dat hoef ik niet meer te vertellen.

De harde cijfers? Eén vrouw op 9 wordt ooit met borstkanker geconfronteerd. Eén man op 3 en één vrouw op 4 wordt met kanker geconfronteerd voor zijn/haar 75e verjaardag.

Eén kans op vier, dat ik of jij ooit in hetzelfde verschrikkelijke straatje belanden. Grote kans dat we geraakt worden, direct of indirect. Russische roulette? We kunnen aan preventie doen (een colonscopie of een mammografie is echt het eind van de wereld niet, ik kan het weten). We kunnen gezond en actief leven.
EN we kunnen er voor zorgen dat er geld genoeg is voor onderzoek. Geld dat broodnodig is om het wetenschappelijk onderzoek naar kanker te financieren.

En daarom vraagt Stichting tegen Kanker om geld. Via www.ikbengeraakt.be kan je doneren, al vanaf 5 euro. Ik heb een steentje bijgedragen. Jij ook?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *