Gehelmd

‘Of hij vanaf nu alleen met de fiets naar school mocht want hij zat nu toch al in het zesde leerjaar,’ vroeg hij een paar weken geleden. ‘Want volgend jaar ging hij elke dag met de fiets naar school moeten, en een heel eind verder dan de school nu.”

Hij had een overschot van gelijk. Loslaten, kwam er direct in mijn hoofd naar boven. En dus fietst onze zoon regelmatig alleen met de fiets naar school. Onze voorwaarden: hij fietst de route die we samen altijd fietsen (we wonen nu niet direct langs een rustige weg, dan wil ik dat hij op de ‘minst-onveilige plek oversteekt), en neemt niet zomaar een andere weg naar huis, hij trekt zijn flou-hesje altijd aan en last but not least: hij draag zijn fietshelm.  En laat die fietshelm nu het discussiepunt hier zijn.

Je kan het hem niet kwalijk nemen. De helm die hij heeft, is zachtjes uitgedrukt een ‘kinderlijk exemplaar’, zo eentje met ogen op. En een jongen van 10, bijna 11 die zit nogal met zijn imago. Dus werd er naarstig gezocht naar een nieuw, hipper exemplaar. En moeder zou moeder niet zijn als ze online op zoek ging. Op de website van Bikester vond ze een massa geschikte kandidaten. Mama maakte een selectie en legde ze één voor één aan zoonlief voor. Mama kreeg een dikke “njet”.  Wat blijkt? Ze is blijkbaar nog veel hipper en trendgevoeliger dan de zoon want die gaat het liefst voor een klassiek mountainbike- of wielrennersmodel.

Ziehier mama’s selectie:

Fietshelmen

De selectie van de zoon …

Fietshelmen

Inderdaad!

Al die helmen hebben me wel aan het denken gezet. Volgend jaar staat Denemarken op het programma en Denemarken verplicht het dragen van een fietshelm voor kinderen onder de 12. Misschien moeten mama en papa het goede voorbeeld geven en ook een helm aanschaffen? Wat denk jij?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

7 zegjes gedaan op Gehelmd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *