Effeweg eyecandy

De zomer was nog geen zomer, eerder een extreem vroege herfst. We kunnen alleen maar hopen op een schitterende maand augustus en een paar mooie weken vakantie die ons nog te wachten staan. Er ligt nog een weekje weg in het verschiet, maar ondertussen mijmer ik ook al over toekomstige uitjes.
En dus zit ik in de zetel – onder een dekentje – en amuseer ik me met “effeweg” eyecandy. Lekker doorklikken op zoek naar vakantiehuisjes. Het oog wil ook wat, niet alleen de locatie moet goed zitten maar ook het verblijf. Mooi ingerichte vakantiehuizen … ik kick daar op.
De laatste dagen heb ik ervoor gezorgd dat de statistieken van Homeaway.nl danig piekten. Homeaway is zo’n website waar je vakantiehuizen van particulieren kan vinden, en soms zitten daar pareltjes tussen.
Mijn ‘ooit-te-bezoeken-vakantielocaties’ lijstje groeit alleen maar aan.

Ik deel met plezier mijn ontdekkingen:
Wat denken jullie van dit of dit vakantiehuis in Friesland, of deze luxe villa (de naam ‘vakantiehuisje’ is hier een understatement) of deze in Flevoland?
Met acht personen naar Amsterdam
? Of eens in een kerk slapen? Een vakantiehuis waarvan de mond open valt? Een appartementje bij het strand?
Een trendy appartement in Den Haag? Een vakantiehuis voor grote budgetten? En geweldig uitzicht vanuit de hoogte? De avonturier uithangen (echt eens te doen)? (Voor ons) bekende en erg goed gesmaakte huisjes? Huisjes met koeien?
Een architectuur om “u” tegen te zeggen?

HomeAway

beeldmateriaal: HomeAway

Het hoeft niet altijd dicht bij de deur. Nu de kinderen groter worden, beginnen we er stilaan aan te denken het volgend jaar iets verder van huis te gaan zoeken.
Dit huis in Zweden oogt super of dit huis in Denemarken of dit met zicht op het water, een idilische buitenkant?

HomeAway

beeldmateriaal: HomeAway

Misschien moeten ze bij HomeAway een paar extra zoekparameters toevoegen of een kwaliteitslabel in het leven roepen: Apart verblijf (kerk, tent of toren), uniek interieur, … Dat zou het zoeken voor mij althans een pak makkelijker maken.

Ik hoor vaak mensen zeggen dat het hels is een vakantieplek te zoeken. Ben ik echt de enige die met veel plezier rond surft naar vakantieplekjes?
Heb je zelf ook al een pracht-vakantiehuis gevonden? Laat het me zeker weten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

6 zegjes gedaan op Effeweg eyecandy

 1. Ik haat het dus om een vakantiewoning te zoeken. Ik ben daar echt kritisch in. Maar man wat kan jij dat goed uitkiezen. Helemaal mijn smaak.

 2. Gudrun zegt:

  Sucky website, prachtige plek, zeer aangename mensen. Enfin, acht jaar geleden toch. En ik ken het adres nog steeds, omdat het zo fijn was… http://www.chateau-mont-suzey.com/

 3. Wapiti zegt:

  Daar zitten inderdaad pareltjes tussen!
  Denemarken, is dat niet het land van Lego ;-)????
  Mooi land trouwens en winkels met mooie spullen!

 4. Oh, ik doe dat ook graag, zo grasduinen in die sites. We zijn net terug van vakantie en ik ben nu al bezig met de volgende … het wordt volgende zomer trouwens Denemarken, omdat GroteMan heel erg mooi vroeg om eens naar Legoland te gaan 🙂
  Ik bekijk alvast enkele van jouw linkjes!

  • ilse zegt:

   @wijplukkendedag: als jullie een verblijf in Denemarken gevonden hebben, speel maar door. Legoland is ook één van de redenen waarom we naar Denemarken willen.

   @de rest: Gisteren zei een collega nog dat ik een dure smaak heb op gebied van vakantiehuisjes. Hoeveel mag een vakantiehuis volgens jullie kosten voor een week?

 5. Stefan zegt:

  Hey Ilse,
  Leuke blog. Als koppel zonder kinderen en fans van het huren van een vakantiehuis hadden wij ook steeds de grootste moeite om een leuk en betaalbaar huisje te vinden. Het internet is een heuse jungle waar je amper je weg in vindt en al helemaal geen overzicht ziet. Uiteindelijk hebben we dan in 2010 besloten er zelf werk van te maken en hebben we een website gemaakt en online geplaatst waarin een overzicht staat van alle websites van aanbieders van vakantiehuizen. Recentelijk hebben we die ook volledig vernieuwd en we blijven ook nieuwe links toevoegen. Dus misschien kan het wel tof zijn voor de lezers van je blog hen eens op het bestaan van onze website te wijzen?
  Groetjes en succes,
  Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *