Paperassen

Zot word ik ervan, van al die paperassen: bankafschriften, loonfiches, rekeningen, … en het stapelt zich alleen maar op. Rekening worden wel tijdig betaald, maar daarna starten de problemen. Neen, wij houden niet wekelijks ons klassement en administratie bij (wij hebben drie kinderen, en dat vind ik het perfecte excuus). Als ik er één keer in de paar maand (eerder eens per half jaar) in er slaag op alles op de juiste plek te krijgen, dan mogen we content zijn. Meestal wanneer de stapel papieren in de kast te groot (en onstabiel) wordt.

Vorige week was het weer van dat, en startte ik vol goeie moed aan een grote schoonmaak- en organiseeractie. Niet altijd evident: waar had ik nu vorige keer die attesten gestoken, en zouden die oude manuals echt niet meer van pas komen, … Uiteindelijk kon er toch één en ander weg bij het oud papier, een ander deel verdween naar de zolder in de lijn van wel willen maar (nog) niet kunnen. Maar de kast ziet er na de opruimactie wel netjes-er maar nog even vol uit. Niet ideaal.

En toen vroeg ik me af of er geen “kast-adviseur” zou bestaan, zo iemand die kan zeggen waar ik best welke spullen opberg, en hoe ik ervoor kan zorgen dat alles makkelijk terug te vinden is. In onze keuken zijn we daar al aardig in geslaagd, maar voor heel wat andere kasten in andere kamers is er nog veel werk aan de winkel. Motiverend is het momenteel ook niet want een kast die gisteren opgeruimd werd, kan vandaag al terug een rommeltje zijn (we wonen hier met 5 mensen in huis). En als je niets durft weggooien, dan blijft elke kast natuurlijk even vol.

Ik begon gisteren op de trein in een boekje, Ruimte geeft rust, geschreven door een Professional Organizer. Zou dat de wijsheid brengen?

Misschien kunnen jullie me wat advies geven? Hoe (en hoe vaak) houden jullie de administratie bij? Wat gooien jullie weg en wat houden jullie voor eeuwig en altijd bij? Ik denk dat onze bankafschriften (een redelijke hoop ondertussen) hier allemaal nog liggen, trouwens wat is het nut nog van die bankafschriften?
En hebben jullie één of andere logische kastorganisatie? Veel gebruikte spullen binnen handbereik, en alles een vaste plaats?

What a beautiful messbeeldmateriaal: breedingfancy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

21 zegjes gedaan op Paperassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *