Lego Ninjago

Spelletjes en speelgoed testen is altijd leuk. Nog leuker is het als dat speelgoed van Lego komt. Marie van Oona was dat duidelijk nog niet vergeten, en dus waren de zonen in de wolken toen er een starterssetje van Lego Ninjago voor hen arriveerde.
Hoog tijd dat ik er hier iets over schrijf.

Om het spel in het kort te beschrijven: een legomannetje met een wapen in de hand gaat de strijd aan met zijn tegenstander. Beiden staan op een soort van tol en het mannetje dat overeind blijft is de winnaar (en krijgt het wapen van de tegenstander). De strijd duurt voort tot één van de strijders al zijn wapens verloren is. Als je wil kan je ook nog battle kaartjes in de strijd gooien om de krachten van je krachtpatser te verhogen.

ninjago

Enige handigheid is wel vereist want het lukte in het begin niet altijd om de strijders op tol goed aan het draaien te krijgen (vooral Mats had het er nog wat moeilijk mee).  Het spelletje ging de laatste weken regelmatig mee naar school, het heeft succes hier. Gisteren werden nog een paar Ninjago kampen betwist.

Ondertussen is ook de bleyblade ons huis binnengeslopen en mijn gedacht zou een kruising tussen een Lego-strijder en zo’n bleyblade een nog grotere topper zijn.

Het is ondertussen weer vakantie. Als jullie nog goeie (gezelschaps-)spellen-tips hebben, laat maar kopen komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gespeeld. Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Lego Ninjago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *