Maastricht: het verslag

Allereerste dank je wel voor de Maastricht tips! Ze waren heel nuttig. En jawel, we hebben genoten van die twee daagjes Maastricht. Hier het verslagje:

Zaterdagmorgen in allerijl kinderen ingeladen en wat reservekleren ingepakt. De eerste aangename verrassing kwam al toen we nog thuis waren. Telefoon van het hotel om te zeggen dat er in ons arrangement een gelaatsbehandeling of massage zat en of we daar ook een afspraak voor wilden maken. De afspraak werd gemaakt en ik keek het Flairboekje er nog eens op na. Tiens, een massage? Daar staat niks van in het boekje. Rond een uur of 11 waren we bij het hotel. De massage hoorde blijkbaar bij een ander Flair arrangement maar als we dat arrangement wilden, geen probleem (gewoon 16 euro extra betalen). Het hotel lag even buiten het centrum. Er werd ons aangeraden om de auto in de parkeergarage te laten en de bus te nemen naar het centrum. Wat later stonden we op de markt en kon onze ontdekkingstocht door Maastricht starten. We gingen langs Sissy-boy Homeland om via de winkelstraatjes bij de Selexyz Dominicamen boekenwinkel uit te komen. De winkel kwam even overweldigend over als verwacht. Toch knap zo’n winkel in een kerk. De collectie gespecialiseerde boeken ontgoochelde wat en de ‘verse’ soep (in het kader van gezond eten) was ronduit teleurstellend.

sissy-boy homelandselexyz

We slenterden verder via straatjes en steegjes tot bij Dit is waar. Fair trade producten met uitstraling.

ditiswaar

Daarna was de winkel van Nijntje aan de beurt. De reuze Nijntjelamp zag er in het echt even goed uit als op foto.

de winkel van Nijntje

We namen de brug over de Maas en deden in de Wyck een paar leuke ontdekkingen:

Vleugels en Teugels: een trendy winkeltje waar ‘duurzaam’ centraal staat met vooral heel leuke hebbedingetjes. Dé ontdekking van de dag en zeker een aanrader als je in Maastricht komt. Ik kocht er een map gemaakt van dik affichepapier en zag heel wat andere leuke producten.

vleugels en teugels

Kideku: interieurspulletjes en babykleertjes. En het kindje voor de etalage leek me in eerste instantie ook heel erg echt.

kideku

Gayjongen: omdat we er passeerden, gingen we even een kijkje nemen. Vooral een keukenwinkel met in beperkte mate keukenspullen uitgestald.

Stash: twee winkels dicht bij elkaar in de buurt, de ene met kleding (vooral Skunkfunk en Bench), de andere met tassen. Veel Kultbag tassen, de duitse tegenhanger van Freitag en een beetje goedkoper. Ik viel als een blok voor deze blauwe handtas.

stash

De verwondering: leuke interieurspulletjes en andere hebbedingen.

de verwondering

Daarna was het tijd voor even rust en een deugddoende massage in het hotel.

Natuurlijk moest er ook nog gegeten worden, en misschien was dit wel de revelatie van de dag. Ik had in een Nederlandboek gelezen over restaurant Witloof en die link was vorige week boven water gekomen.
Het leek ons wel iets, dus beslisten we in onze eetzoektocht daar eerst te passeren. We hadden geluk, als we niet te lang bleven hangen konden we een tafeltje krijgen dat voor later op de avond gereserveerd was. Ik kan alleen maar zeggen dat, mocht je ooit in Maastricht zijn, je hier echt moet eten. Het was een ware eetbelevenis: een gezellig interieur, eten uit kringloopservies (gekocht in België) en met overdreven veel knipoogjes naar België. Neen, echt een must-do al zou ik je wel aanraden op voorhand te reserveren. En het eten, dat was natuurlijk ook dik in orde. Om misvattingen te vermijden, ze serveren daar echt niet alleen witloof (zoals de echtgenoot dacht, ‘t was pas om dat moment dat ik begreep waarom hij initieel niet zo enthousiast was).

witloof

Na het eten deden we nog windowshopping en dronken we elders een tasje thee.

Zondag, lekker ontbijt, ontspannen in de sauna (ook gratis, Flair arrangement, weet je nog) en daarna nog wat cultuur opsnuiven. We gluurden binnen bij de Kruisherenkerk (Maastricht moet toch een godsdienstig bastion geweest zijn, zoveel kerken), gingen langs de Vrijthof, dronken een chocomelk bij de Chocolate Company (de chocomelk met tijm viel dik tegen, men weze gewaarschuwd) en brandden een kaarsje in de Basiliek van OL Vrouw Sterre der Zee.
We stapten binnen bij Centre Céramique, zagen de tentoontstellingen daar (o.a. van Mosa) en verwonderden ons over de architectuur van de Céramique wijk om tot slot onze Maastricht citytrip af te sluiten in het Bonnefantenmuseum.

maastricht

Maastricht is zeker een bezoekje waard! Het viel ons op hoe proper de straten er bij lagen. Geen afval of hondenpoep te bespeuren. Een fijne stad met vriendelijk, behulpzame mensen.

De drie zonen hebben zich duidelijk ook geamuseerd bij de schoonbroer, schoonzus, neefjes en nichtje. Duizendmaal dank!

En met dank aan Filip voor dit geweldige weekend en omdat hij ervoor zorgde dat ik vanaf nu schaamteloos veel foto’s kan nemen (en niet altijd met een groot fototoestel hoef te sleuren). Iphone is the max ;-).

Addendum: Ik zag in dit artikel dat Zenden Hotel één van de hipste hotels is in Nederland. Eentje om te onthouden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg en getagd als . Bookmark de permalink.

7 zegjes gedaan op Maastricht: het verslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *