Geluk

Eigenlijk wilde ik een post schrijven over hoe niet-leuk het is om ‘ziek’ te zijn, hoe beu ik het ben om beoordeeld te worden door anderen (die ziet er toch niet ziek uit), over hoe kl*te het is te moeten horen dat een ergens verkeerd ingevulde datum ervoor zorgde dat ik tot nu toe zo goed als geen centen zag van de mutualiteit (maar geen kwaad woord over de hulpvaardige dame aan de telefoon die me heel vriendelijk te woord stond), over hoe niet-fijn het is te merken dat dat lijf nog steeds niet goed meewil en over hoe een (kleine) opluchting het misschien is te weten dat mijn bloed niet helemaal in orde is (een opluchting in lijn van hopelijk snel te weten waarom het hier zo lang aansleept).

Maar toen dacht ik aan die gezellige winterwandeling, gevolg door een tasje thee,  heerlijke appelcake en een goeie babbel. Ik dacht aan die shiatsu massage die ik zomaar voor niks kreeg van een therapeute in opleiding en ik dacht aan de warme knuffel achteraf.
Ik dacht aan Mats die plots zei dat hij wel alleen van de auto tot bij de school stapt (ze worden groot) en ik dacht aan Nand die me daarstraks zo vrolijk uitzwaaide toen hij naar de kribbe vertrok.

En toen besefte ik het. Geluk zoek je best in de kleine dingen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

8 zegjes gedaan op Geluk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *