Gevonden

Omdat ik er toch moest zijn, ging ik even naar de boekenverkoop van de bib. Mijn vorige vondst indachtig, wist ik niet wat ik deze keer zou vinden.

Ik dacht de hoop zelfs op te geven, tot ik iets bekend zag: Pol de muis is bang en dat is heel gewoon. Het post-itje met de titel hing hier thuis op het magneetbord. De therapeute had me verteld dat het zo’n goed boekje was. En ze had meer dan gelijk.

Een aanrader, een boekje over bang zijn, dat dat heel gewoon is en het belangrijkste van al: HET MAG.

Ik tikte een tweede druk uit 1982 op de kop. Ondertussen is de schrijfster, Liva Willems overleden. Illustrator Gorik Lindemans waagde zich op zijn eentje aan een heuse remake: een groot, gebonden en prachtig prentenboek in kleur. Ik denk dat ik het boek op mijn droom-lijstje zet.

pol de muis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags en getagd als . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Gevonden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *